Välj datum

Jorma heart Jorma soul 

En dramakomedi i musikens tecken på temat olycklig kärlek. Den 40-åriga sverigefinska trubaduren Jorma är på Sverigeturné för att bygga upp en potentiell fanclub. Egentligen gör han det mest i hoppet om att återförenas med sin stora ungdomskärlek Cecilia-Marie som han inte kan glömma trots alla år som gått. Hon kanske hör talas om showen och dyker upp? Jorma bjuder på en show med dansbandshits arrangerade till finsk tango och delar sin livshistoria – en komposition av blixtförälskelse, olycklig kärlek, drömmar, hopp, längtan och nostalgi. En historia med både igenkänning och humor. Hur går du vidare när du inte kan glömma din stora ungdomskärlek? 

Föreställningen kombinerar två stora genrer inom musikens populärkultur; svensk dansbandsmusik och finsk tango. Den spelas på finska med svenska nyckelrepliker och är inkluderande både språkligt och kulturellt. Jorma Heart Jorma Soul undersöker hur språkbarriärer kan överkommas genom musik och utforskar relationen mellan karaktär och publik. Hur nära går det egentligen att komma varandra i en musikalisk och komisk scenkonstföreställning om olycklig kärlek?

Scenkonstverket presenterar nyskriven dramatik av Jani Lohikari i regi av Malou Zilliacus. Jorma gestaltas av Kalled Mustonen. Verket ramas in med musikaliska arrangemang av Marko Lohikari och videoprojektioner av John Jarlelind. Producent är Camilla Allgulander. 

Språk: Finska, Svenska.

Målgrupp: vuxen publik samt ungdomar från 16 år. 

Längd

Akt 1: 75 min. 

Paus: 20 min 

Akt 2: 1 timmes karaoke ledd av Jorma 

En samproduktion mellan Kaveri-kollektivet och UusiTeatteri, i samarbete med Turteatern.

Produktionen har stöd av Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms Stad. 

 

Köp biljetter
Synpunkter?