Välj datum

MISS

moment:teater / Enskede

fre 24 nov 2023 kl 19.00 – AVSLUTAD
lör 25 nov 2023 kl 19.00 – AVSLUTAD
sön 26 nov 2023 kl 16.00 – AVSLUTAD
tor 30 nov 2023 kl 19.00 – AVSLUTAD
fre 1 dec 2023 kl 19.00 – AVSLUTAD
lör 2 dec 2023 kl 19.00 – AVSLUTAD
sön 3 dec 2023 kl 16.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i december 2023.

Skådespelerskan och ikonen Anita Ekberg hade en hel del att säga när hon medverkade i radioprogrammet Sommar i P1 2005. Hennes unika sätt att ta sig an uppdraget fångade scenkonstnärerna Philip Berlin och Sophie Augot, som tillsammans lyssnat på programmet ett otal gånger. Och detta mycket noggrant.

De smittades av Anitas säregna språk och rossliga stämma så till den grad att det fortplantade sig i både kropp och fantasi. Detta blev en katalysator för att förkroppsliga och koreografera Anitas förtrollande ljudlandskap. Oförutsägbara infall förgrenade sig via associationer och i växelverkan mellan intensiv närvaro, fysikalitet och babblande tog ett universum form med en egen inre logik. I programmet berättar Anita om hur hon hamnade i Hollywood, om sina möten med Frank Sinatra, Judy Garland och andra mer eller mindre kända figurer. Här avhandlas även teman som vin, djurplågeri, olivträd och den ”kungliga svenska avundsjukan”.

Det ni bjuds in till är en föreställning där de medverkande med stor kärlek och hänsynslöshet rör sig igenom Anitas livsberättelse för att låta fler gestalter och nyanser träda fram.

___

Idé, regi och koreografi: Sophie Augot och Philip Berlin
Manus: Anita Ekberg

Scenografi och ljusdesign: Daniel Åkerström Steen
Kostym och mask: Daniel Åkerström Steen
Ljuddesign: Joel Dannerup
Teknik: Joel Dannerup
Konceptfoto: Joakim Nyström
Grafisk form: Esteban Berrios Vargas
Administration: Anna-Karin Domfors/Interim kultur

Finansiering: Kulturrådet, Region Stockholm, Konstnärsnämnden, Längmanska kulturfonden

Tack till: Balettakademien Stockholm, Anna Grip, Turteatern, Kungliga Svenska Balettskolan, Joakim Nyström, Anja Arnquist, Ludde Hagberg samt Björn Säfsten och Mikael Westman på Flügger färg i Västberga

 

Föreställningen är ca 1 timme och 20  minuter. 

Synpunkter?