Välj datum

Kosmos Ensemble

Ockelbo Missionskyrka / Ockelbo

mån 16 okt 2023 kl 19.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i oktober 2023.

Klicka här för att se arrangörens nuvarande evenemang.

   Den internationellt hyllade Brittiska trion Kosmos har beskrivits av Richard Morrison (The Times) som att ha "telepatisk förmåga, bländande virtuositet, intellektuell nyfikenhet och oklanderligt musikantskap".

   Kosmos Ensemble överbrygger avstånden mellan klassisk musik och världsmusik och de förenas i en passion för den improviserade musiken oavsett genre.

   De tre medlemmarna i Kosmos har var för sig internationella karriärer, Harriet Mackenzie har framträtt som solist och kammarmusiker över hela världen och för några år sedan hade vi henne på turné i Gävleborg med Retorica.

   Meg-Rosaleen Hamilton är en unik violaspelare som specialiserat sig på folk-och världsmusik- stilar inklusive keltisk, rumänsk, grekisk och Mellanöstern musik.

   Miloš Milivojevic är en serbisk klassisk dragspelare och vinnare av många internationella tävlingar, bland annat det prestigefyllda ”Derek Butler London-pris” i Wigmore Hall. Han har nyligen släppt sitt debutalbum på Nimbus-etiketten och år 2019 släppte Kosmos tillsammans sitt tredje album på Nimbus-etiketten.

Synpunkter?