Välj datum

Gästspel | BREAST IN PEACE

Dansinitiativet / Luleå

sön 2 apr 2023 kl 18.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i april 2023.

Klicka här för att se arrangörens nuvarande evenemang.

BREAST IN PEACE

Bröst, älskade blandning av fett, bindväv och körtlar! Med utgångspunkt i clown, i spänningen mellan skämskudde och virtuositet, tar sig M.P.A.C. an bröst. Vad säger brösten om tillståndet i den kollektiva människosjälen? Vem får visa vad, var, hur?

I BREAST IN PEACE leker M.P.A.C. med föreställningar om bröst för att överraska, ta bort skam, väcka skratt och bredda synen på bröst, både i det offentliga och det personliga intima rummet. Med clown, dans och cirkus bygger de en plats för humor och sårbarhet, hänförelse och motstånd, tricks och eftertanke.

Vem får visa bröstvårtorna på badstranden? I sociala medier? På den upphöjda scenen i strålkastarljuset? Bröst är för stora, för små, för hängiga, för sexiga, för tunga, för platta, för muskulösa. Ammar du här?! Bröst döljs, saknas och sörjs. Bröst är en guldgruva för fyra clowner med punkcirkusattityd!

Av & med:  Karin Svensson, Jenny Soddu, Kajsa Englund, Camilla Rud
Kostymdesign: Maria Peterson
Musik: Niki Yrla
Ljusdesignteknik: Marie Lalá Nilsson

Om M.P.A.C.  / Mighty Performing Arts Collective

M.P.A.C. arbetar i kollektiva processer grundade i ett normkritiskt och feministiskt förhållningssätt. Vår huvudsakliga arbetsmetod och scenkonstnärliga form är clown, vilket genomsyrar vårt arbete med cirkus, teater, dans och performance. Vi kämpar för att stärka och bredda uppfattningar om clownkonst och kvinnor i scenkonst.

Föreställningslängd: 1 timme och 15 minuter
Målgrupp: från 13 år

Synpunkter?