Välj datum

The Gothenburg Combo

Gotan Konserthus i Ockelbo / Ockelbo

lör 1 okt kl 18.00 – AVSLUTAD

Musik som ett framtida sätt att upptäcka nya världar. Gitarren är förmodligen världens mest nomadiska instrument, med förgreningar i alla världens kulturer och genrer. Att lyssna till The Gothenburg Combo är en lång obruten musikalisk resa genom ständigt skiftande inre och yttre landskap: genom minnen, drömmar, längtan och rastlöshet.


Den musikaliska inspirationen kommer från alla de turnéer The Gothenburg Combo genomfört under sin mer än 20-åriga bana tillsammans: influenser från bl a Gamelan, sydamerikansk, västafrikansk och kinesisk musik samsas med duons rötter inom minimalism, spansk gitarr och nutida konstmusik.

The Gothenburg Combo är en notoriskt gränsöverskridande duo som turnerat världen över sedan starten 1999.

 

 

Omdömen om the Gothenburg Combo


”Det låter så krispigt rent, storslaget och suggestivt att man vill ha musiken på i bakgrunden hela arbetsdagen.” (Jan Gradvall, Di Weekend)

”…it is not really listening to music-it is rather dreaming music...” (Andres Segovia)

Vad ska man ha stororden till om inte när man ska visa sin glädje och respekt för gitarrvirtuoserna Gothenburg Combo. Något annat än starka superlativen vore en snål och felaktig underdrift.


Så har jag tänkt efter de konserter jag har upplevt med Combon. För det är svårt att tänka sig en bättre konsertupplevelse än en kväll med Gothenburg Combo. De två gitarristerna David Hansson och Thomas Hansy har osedvanlig musikalitet och smittande spelglädje.


Ofta har deras konserter haft karaktären av musikaliska resor både i tid och rum. Pendeln kan slå mellan kammarelekronica och Bach, via schlager och folkmusik. Allt på samspelta akustiska gitarrer. Och oavsett musikkategori gör de något personligt av musiken. De kan blåsa liv och värme i såväl ABBA-dängor som metronomisk minimalism.


En konsert med The Gothenburg Combo ger en trollbindande musikalisk upplevelse. Den drar en in i en klang, rytm och melodivärld man vill vara i och stanna kvar i. Man ska vara försiktig med användandet av ordet magi i konstsammanhang. Men här måste det banne mig till.” (Bo Borg)

Synpunkter?