Välj datum

Skymning över Arboga

Heliga Trefaldighets kyrkan / Arboga

lör 29 okt kl 19.00 – AVSLUTAD
sön 30 okt kl 17.00 – AVSLUTAD
tor 3 nov kl 19.00 – AVSLUTAD
fre 4 nov kl 19.00 – AVSLUTAD
fre 11 nov kl 19.00 – AVSLUTAD
lör 12 nov kl 16.00 – AVSLUTAD
lör 12 nov kl 20.00 – AVSLUTAD
sön 13 nov kl 17.00 – AVSLUTAD

Följ med på en vandring genom Arbogas mörkare historia.

Föreställningen är tillbaka för sjätte året, varje år med flera nya scener!

Möt mördare, dödsdömda, olyckligt kära och övernaturliga väsen. En teatervandring genom Arbogas gator och gränder, från medeltidens munkar till grosshandlarfamiljen Örströms sena 1800-tal. Du kommer att mötas av skådespelare från Arbogateatern, teaterelever, eldkonstnärer och sång. I år kan du njuta av en helafton genom att inleda kvällen med en medeltidstallrik hos Café Två Skator i Arboga.

De personer som är namngivna i föreställningen har funnits på riktigt, de händelser som utspelar sig har hänt på riktigt. De övernaturliga inslagen är historier som återberättats av arbogabor i generationer, historier som man trodde på. Vad människor egentligen tyckte och kände och precis hur saker gått till kan vi naturligtvis inte veta med säkerhet.

Publikröster tidigare år:

"Väldigt kusligt, spännande och häftigt."

"Hög klass på allt och det bästa var att ni fångade in publiken så man tidvis upplevde att man var där, klev in i historien, riktigt bra!"

"Ni klarade det med sådan bravur att man glömde kylan!
Innehållet, texterna, scenbytena, kläderna, effekterna, allt imponerade!"

Föreställningen riktar sig från 9 år och uppåt, lägsta tillåtna ålder 7 år.

Föreställningen börjar utanför Heliga trefaldighetskyrkan i Arboga och spelas utomhus, den tar strax över 1 timma och publiken kommer till fots förflytta sig runt olika platser i stadens centrum. Föreställningen avslutas i Ahllöfsparken. Klä er varmt!

Om någon med rullstol eller rullator önskar delta, föranmäl dig på: info@arbogateatern.se. Hundar ej tillåtna.

För dig som vill äta en medeltidstallrik innan föreställningen serveras den från kl: 18.00 och kostar 150 kr. Tallriken består av grillad kycklingklubba med örter, ugnsrostade rotfrukter, kokt skinka och rökt korv, vitkålssallad, nötter, äpple,  äppelringar, rågbröd med smör och färskost. Dryck och kaffe/te ingår. Obs, söndagar serveras maten efter föreställningen. Vid specialkost, ange det i meddelandefältet vid ditt köp (under namn/e-post/telefon).

Mer information: www.arbogateatern.se, info@arbogateatern.se, 073-759 25 85

Synpunkter?