Välj datum

PEER/BITCH

Turteatern / Johanneshov

tor 2 jun 2022 kl 19.00 – AVSLUTAD
fre 3 jun 2022 kl 19.00 – AVSLUTAD
lör 4 jun 2022 kl 19.00 – AVSLUTAD

I’m no easy bitch from bygda!

Är du en bitch? I så fall, en liten eller stor, stolt eller skamfull, firad eller fördömd? Är du en självvald bitch, eller har världen stämplat dig? Är du bråkig, needy, genial, tjatig, kladdig eller driven? Är du bitchen som kvinnor älskar och män hatar, eller var det kanske omvänt? Är du en bitch, eller bara missförstådd? Oavsett, du är välkommen in i den röda lådan.

Bitchen är ett kulturellt motiv, en röd trasa som slängs på många kvinnor, men också några män. Bitchen är trafikolyckan som kör över dig. En bitch lockar inte, men insisterar. Bitchen väcker beundran och avsky. Missförstådd, javisst, men en bitch är i alla fall autentisk och det är mer än vad du kan säga om de allra flesta som går runt och är sådär passivt harmoniska.

Peer/Bitch är Henriette Pedersen och Runa Borch Skolsegs matriarkala shout out till det norska nationaleposet Peer Gynt. Peer/Bitch flyttar handlingen 152 år framåt i tiden, låter huvudrollsinnehavarna byta kön och utforskar vem som får lov att uppföra sig som en skithög. Norgedramatikens kanske mest osympatiska huvudperson slängs ner i bitchgrytan tillsammans med en underliggande sårbarhet och längtan efter att bli älskad, helst hyllad. 

Synpunkter?