Välj datum

Gästspel Acrobalance - KOROBKA

Dansinitiativet / Skutviken

sön 8 maj 2022 kl 17.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i maj 2022.

Klicka här för att se arrangörens nuvarande evenemang.

"KOROBKA" är ett circus performance där åskådarna bjuds in i ett fysiskt relationsdrama mellan två akrobater. Rök, musik och akrobatik blandas med frågor om cirkusidentitet, skaparlust och konsten att stå på scen.

Titeln KOROBKA betyder box på ryska och för oss tillbaka till 2001 och ett studentrum på 16 kvadratmeter i Moskva. Som studenter på Moskvas statliga cirkusskola började vår gemensamma resa. Likt studentrummets snäva yta har känslan av instängdhet även präglat vår senaste tid. Instängda i en pandemi med mycket begränsade förutsättningar att skapa, två barn att försörja och kroppar som skall underhållas. Tjugo år senare befinner vi oss alltså i en annan tid, i en annan korobka. Men denna gång på en 16 kvadratmeter scenyta.

Som akrobater med långa karriärer bakom oss finns ett inneboende behov av reflektion. Frågeställningar som rör en akrobats identitet och "livslängd" är ständigt närvarande. Genom att belysa för oss aktuella frågor hoppas vi kunna öppna upp och förkroppsliga sådant som även rör och berör konsten att vara människa. 

Duon Henrik & Louise består av Henrik Agger och Louise Bjurholm von Euler. De är utbildande vid Moscow State School of Circus (4 år) och har jobbat tillsammans sedan 2001. Louise har även en master i koreografi från Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. Henrik är utbildad mimare vid Teaterhögskolan i Stockholm och är en av Cirkus Cirkörs grundare. De har jobbat internationellt med bland annat Russian State Circus, turnerat med Cirkus Cirkör men även sina egna produktioner.

Speltid: 50 min, ingen paus

Målgrupp: Från 13 år

Med stöd av: Dansinitiativet, Kulturrådet, Stockholm Stad, Subtopia, Idéfarmen.

Synpunkter?