Välj datum

Korpelarörelsen – konsert och LP-release

Turteatern / Johanneshov

lör 9 apr 2022 kl 20.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i april 2022.

Klicka här för att se arrangörens nuvarande evenemang.

Av Institutet Vitsaniemi och Bleeding Heart Nihilist Production Berlin. 

Den värld som nu är går mot sitt slut, 
och jag ser helst att ni slipper bekymra er. (1. Kor. 7:29-32)

Den ökända religiösa sekten Korpelarörelsen, som var aktiv på 30- talet i Tornedalen, har nu 80 år senare återuppstått som ett Black Metal band och spelade för utsålda hus i Tornedalen och Stockholm, 2021.

Korpela-profeterna har nu valt att bemöda sig den långa resan söderut till Stockholm ännu en gång, för att hålla sin releasefest för LP-skivan “Är du av den rätta tron” samt en exklusiv konsert på Turteatern den 9 april 2022. Missa inte detta mörka väckelsemöte och säkra din biljett till arken!

Institutet är en svensk scenkonstgrupp med bas i den tornedalska byn Vitsaniemi sedan 2019. Verksamheten bygger på nyskapande interdisciplinära scenkonstprojekt, ofta i samarbete med lokalbefolkning, bildkonstnärer, musiker, koreografer, regissörer och författare. Institutets konstnärliga ledare är Markus Öhrn som varit aktiv på den internationella teaterscenen under ett decennium och presenterats på de största europeiska teaterfestivalerna som Festival d Avignon, Wiener Festwochen och Theater Treffen. 

 

Synpunkter?