Välj datum

Don´t fear change

Turteatern / Kärrtorp

fre 25 mar 2022 kl 19.00 – AVSLUTAD
lör 26 mar 2022 kl 19.00 – AVSLUTAD
sön 27 mar 2022 kl 16.00 – AVSLUTAD

Apokalypsen är en tråkig dystopi – inget grandiost slagfält utan bara lite mindre av allt i en långsam kollaps av biologisk mångfald, kapitalism och kul. Utifrån den hypotesen skapar BRAVO TOGA performanceverket Don’t Fear Change.

En koreografisk och dramatisk undersökning av mänsklig eskapism, ifrån den domesticerade livsstilen tillbaka till vårt inre wildlife. Paradoxen av en människokropp med en förhistorisk djurhjärna korsbefruktas med ett mockumentärt spår; en kognitiv gruppterapi from heaven and hell över gruppens ohållbara situation. På detta sätt vill BRAVO TOGA ta pulsen på den antropocena människans sinnestillstånd och fråga sig själva: är det här den bästa versionen av oss?

Mänskligheten underhåller sig med nonsens och döda ting. Det finns ingen planet B men tänk om planet “A” står för “animal” och att gräset bokstavligen smakar grönare på den andra sidan?
BRAVO TOGA är en nordisk performancegrupp djupt intresserade av konceptualitet i ett interdisciplinärt scenkonstutrymme mellan dans och teater. Don’t Fear Change är den första delen av två i en duologi om eskapism och post humanism.

Av och med: Anna Kuusamo, Lena Bondeson och Sara Ribbenstedt
Scenografi och kostym: Anna Kuusamo, Lena Bondeson och Sara Ribbenstedt
Maskkonsultation: Moa Hedberg
Ljud-och ljusdesign: Bernt Kartsen Sannerud
Grafisk form, poster och programblad: Aske Loewe

Produceras genom Interim Kultur, med stöd av Kulturrådet, Nordisk kulturkontakt, Nordisk kulturfond, Region Stockholm och Kulturfonden för Finland och Danmark. Producerat genom residens på Estrad Norr (Östersund), Åbne Scene (Århus) och Turteatern (Stockholm).
Gruppen har varit aktiv sedan 2016 och består av Anna Kuusamo (FIN), Lena Bondeson (DK) och Sara Ribbenstedt (SE).”

Synpunkter?