Välj datum

Nypremiär - Hela havet stormar

En dans- och teaterföreställning från 10 år om modet det krävs att segla ensam runt jorden.
I tider av stormar, isolering, stiltje och strålande sol. ”Hela havet stormar” inspireras av den sanna berättelsen om Laura Dekker, världens yngsta person att ensamsegla runt jorden, som var 14 år när hon gav sig ut på sin båt Guppy 2010. Det är också en berättelse om att möta döden, sorg och förlust. Om Seglarinnan i oss alla och om knoparna som är våra relationer. Och om förmågan att hissa segel igen när stormen varit framme.

”Jag ville skapa en föreställning som ger känslan av att sitta vid havet och känna vågorna dundra in mot stranden. Att få reflektera över allt liv som havet ger och som havet tar. Att förundras över sin litenhet i världsalltet och samtidigt fyllas av kraften i vattenmassorna. Till musik av Enya, Zola Jesus och uppblåsbara pelikaner.” /Carl Olof Berg, regissör och koreograf

Dramatikern och aktivisten America Vera-Zavala har skrivit manuset ”Seglarinnan, Havet och Döden” till föreställningen och allkonstnären Tove Berglund har skapat rum, kostym och ljus. I ensemblen möter vi två dansare och en skådespelare.

​Carl Olof Berg har tidigare regisserat “Rapport från ett omklädningsrum” för Västmanlands teater som valdes ut till bibu 2018 och “Hopp och hinder” för Regionteater Väst som valdes ut till bibu 2020. Hans hemlånsprojekt “Hemma hos dig med Carl Olof” med över 260 hemlån i arrangemang av Riksteatern nominerades till Svenska Teaterkritikers Danspris 2018. Han har en masterexamen i koreografi, ett SM-silver i Lambada och ett värmlandsmästerskap i singeldisco.

 

På scen: Julia Ehrstrand, Jonathan Sikell och Anders Jacob. 
Koreografi & regi: Carl Olof Berg
Manus “Seglarinnan, havet och döden”: America Vera-Zavala
Rum & Ljus: Tove Berglund, Carl Olof Berg
Kostym: Tove Berglund
Tekniker: Jakob Granqvist
Producent: Marie Wårell och Jonna Valikainen

Målgrupp: Från 10 år och uppåt (offentlig)
Längd: 50 min


​​Med stöd av Luleå kommun, Konstnärsnämnden, Kulturrådet, Region Norrbotten. 

Köp biljetter
Synpunkter?