Välj datum

Allt för truppen

moment:teater / Gubbängen

ons 21 okt 2020 kl 19.00 – AVSLUTAD
sön 25 okt 2020 kl 16.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i oktober 2020.

Klicka här för att se arrangörens nuvarande evenemang.

... eller Att försöka minna Massakern i Pasris 1572

Elisabetansk komedi om en teatertrupp som spelar en tragedi.
 

moments styrelse har enhälligt beslutat att vi på grund av den ökade smittspridningen och de nya restriktionerna i region Stockholm ställer in samtliga föreställningar av höstens kvarvarande föreställningar. Ni som köpt biljett kommer bli kontaktade av kulturbiljetter och har rätt till att få era pengar tillbaka. Har ni dock möjlighet att efterskänka oss den summan så vill vi på moment helt ocoolt berätta att vi blir mer än tacksamma om ni gör det. 2020 är ett påfrestande år för oss alla och vi vill än en gång tacka publik och följare för det stöd vi känner från er och vi hoppas att vi snart kan ses på riktigt igen. Ta hand om er och varandra så länge.
Varma hälsningar på avstånd från moment.

 


"Vi talar högt alltså finns vi!"

"Vi gestaltar känslor alltså finns vi!"

I ett pesthärjat London år 1593 där stadens teatrar håller stängt för att förhindra smitta, försöker ändå en teatertrupp på uppdrag av drottning Elisabet I, göra en minnesrekonstruktion av den nyligen hädangångne Christopher Marlowes pjäs Massakern i Paris (ni vet, den om den blodiga Bartolomeinatten i Paris 1572) – en inte helt enkel uppgift, då rollistan är lång och teatertruppen decimerad. Dessutom är Marlowes död höljd i mystik. Var det verkligen en tragisk olyckshändelse? Och varför är mänskligheten så besatt av ond bråd död och andras olycka?

Det blir blankvers, det blir kostymdrama, det blir pub-podcast med brittiska öl-konnässörer och inte minst Netflix Super Duper Creative Heads Meeting som lanserar en helt ny tv-genre.


Regi: Josefin Ankarberg. 
På scen: Niki Gunke Stangertz, Alexander Ohakas, Camilla Larsson och Joel Dannerup.

Av: Josefin Ankarberg och Chrisopher Marlowe
Översättning: Åsa Berglund Cowburn och Richard Cowburn
Blankvers: Marika Andrae

Scenografi och kostym: Åsa Berglund Cowburn
Musik: Simon Steensland
Teknik och ljusdesign: Joel Dannerup

Anpassning till rådande omständigheter: Vi kommer att ha dörrarna öppna in till salongen redan då vi öppnar biljettkassan för att undvika trängsel i foajén. Självklart spelar vi bara om alla i ensemble och övrig personal är symptomfria och vi uppmanar publiken att endast komma om de är symptomfria. Vi kommer vara mycket förstående och liberala med återbetalning av beställda biljetter. Ändras restriktionerna åt något håll så anpassar vi oss självklart efter det.
Då moment lilla scen är betydligt mindre än vår stora släpper vi endast 15 biljetter per föreställning. Vi själva är 4 personer i ensemblen, max 1 extra person de tillfällen vi livestreamar och 1 publikvärd i foajén. Vi kommer alltså att vara max vara 20 personer på moment under föreställningarna av Allt för truppen.

Föreställningen är ca 2 timmar och 40 minuter inkl. 20 min paus.

Synpunkter?