Välj datum

DANSMÄSSAN 2019 PRESENTERAR --> OR/ELLER - Anja Arnquist och Madeleine Lindh

Hallen i Farsta / Telestaden

tis 5 nov 2019 kl 09.00 – AVSLUTAD
tis 5 nov 2019 kl 11.00 – AVSLUTAD
tis 5 nov 2019 kl 13.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i november 2019.

DANSMÄSSAN 2019 BJUDER IN TILL EN INTERAKTIV DANSFÖRESTÄLLNING. 
- EN KONSTNÄRLIG HYBRID SOM JONGLERAR FORMATEN INSTALLATION, DANS OCH ESTETISERAD LEKPLATS.

OR/ELLER - ANJA ARNQUIST OCH MADELEINE LINDH
WEB
5/11 - Kl. 09.00-09.40
5/11 - Kl. 11.00-11.40
5/11 - Kl. 13.00-13.40

VIKTIGT! Dessa 3 föreställningar är abbonnerade av förskolegrupper från Farsta, biljetterna på Kulturbiljetter.se riktar sig till vuxna Dansmässan besökare, kulturombud och intressenter för bokning av föreställningen.

Målgrupp: 4–7 år

SCEN: Hallen i Farsta
Mårbackagatan 11 
(J) Farsta strand
(T) Farsta

LÄNGD: 40 minuter

SE PROGRAMMET FÖR HELA DANSMÄSSAN PÅ DANSCENTRUMSTOCKHOLM.SE

ALLA BILJETTER TILL ÅRETS DANSMÄSSA KAN BOKAS/KÖPAS HÄR VIA KULTURBILJETTER.SE

 

WEB är ett virtuellt bo, ett svävande spindelnät, en animerad plattform, eller klätternätet på din bakgård. Tillsammans med Anja Arnquist och Madeleine Lindh bjuds du in till att väva fram koreografi ur näten. I ett poetiskt landskap hänger vi upp våra tankar i taket, dansar på imaginära stigar, pärlar brokiga band av våra kroppar och låter vardagen flytta in i scenrummet och gå upp i rök.

Madeleine och Anja har sedan 2009 arbetat tätt ihop under flera paraplyer inom den svenska dansscenen. Med föreställningen WEB, bygger de vidare på sitt tioåriga samarbete och bjuder in scenografen Johannes Fäst, kompositören William Rickman och ljusdesignern Tobias Hallgren, till att väva fram en konstnärlig hybrid som jonglerar formaten installation, dansföreställning och estetiserad lekplats.

Koreografi & dans: Anja Arnquist & Madeleine Lindh
Scenografi: Johannes Fäst
Ljus: Tobias Hallgren
Musik: William Rickman
Illustration: Agnes Florin

Skapat i samproduktion med Dansens Hus Stockholm. 
Med stöd av; Kulturrådet, Stockholm Stad & Region Stockholm.


OM DANSMÄSSAN 2019

Trettio konstnärskap under tre dagar

Äntligen är det dags för Stockholms enda publika mässa med fokus på dans och koreografi. 

Danscentrum Stockholm presenterar Dansmässan 2019 som pågår under tre dagar, på olika spelplatser runt om i staden; Eric Ericssonhallen/Skeppsholmskyrkan, Dansmuseet, SITE, Hus 7/Slakthusområdet, Hallen och Pelarsalen i Farsta. En mobil festival som rymmer både mässa, samtal, utbudsdag, föreställningar och fest. Den 5 och 6 november arrangeras samtal och 6 st föreställningar såväl dag- som kvällstid. Den 7 november arrangeras Utbudsdagen där 24 danskonstproduktioner presenteras i utdragsformat. 


Utlåtande från urvalsgruppen

Urvalsgruppen för 2019 år Dansmässa har fått ta del av ett brett spektra av dansföreställningar, 10 bidrag har rikligt informerat om dagens dans, och inspirerat till ett resonerande om dansens tillstånd idag. Samtalen har kretsat kring vilka arenor och plattformar som finns och vilka förutsättningar utövare har idag. Samtidigt fortsätter diskussionen om vad som behövs för att bredda perspektiven. Hur kan åskådare identifiera sig med den som står på scenen? Hur tillgänglig är dansen i relation till form, estetik och koncept? Och hur korresponderar dansen med samhälleliga utmaningar? Teknologiska framsteg, koloniala strukturer, queera begär och en uppluckring av det traditionella scenrummet är några av de tendenser som återfinns i de bidrag som presenteras. 

Dansmässan 2019 visar ett utsnitt från dagens dansklimat där flera olika uttryck tar plats med en samtida relevans. Flera nya koreografer tar plats i årets urval, dansverk där koreografin möter bildkonsten och barnföreställningar för den allra yngsta publiken.

 Varmt välkomna till Dansmässan 2019.

Cecilia Suhaid Gustafsson, Karina Sarkissova, Asrin Haidari

 

Mer information: www.danscentrumstockholm.se

Föreställningsbiljetter bokas på www.kulturbiljetter.se

Dansmässan 2019 produceras av Danscentrum Stockholm med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad, Region Stockholm, Konstnärsnämnden, Dansens Hus, i samproduktion med ccap i HALLEN i Farsta.

 

Synpunkter?