Välj datum

Invigningshelg Dansinitiativet

Dansinitiativet / Luleå

fre 6 sep 2019 kl 18.00 – AVSLUTAD
lör 7 sep 2019 kl 19.00 – AVSLUTAD
sön 8 sep 2019 kl 14.00 – AVSLUTAD
sön 8 sep 2019 kl 19.00 – AVSLUTAD

PROGRAM: 

Fredag den 6e september
18.00 - Officiell invigningen med föreställningen Birds (come back to bones), tal, mingel, Digi-Dance med Taikabox och hemliga överraskningar.
Dörrarna öppnas kl.18.00 och programmet sätter igång kl.18.45.

Lördag den 7e september 
14.00 Birds (come back to bones) EN DEL AV KULTURNATTEN! 
19.00 PREMIÄR Morgondagens vittnen,  APART och Immunförsvaret
Dörrarna öppnas 1h innan föreställningsstart. 

Söndag den 8e september
14.00 Morgondagens vittnen och APART
19.00 100 % Circus
Dörrarna öppnas 1h innan föreställningsstart för Morgondagens vittnen och 30 minuter innan 100% circus.  

 

BIRDS (COME BACK TO BONES) av och med Marie Wårell & Fabian Wixe. 
En komisk och intim duett från Norrbotten. En dans om vägar som möts, lämnar och återvänder. Birds (come back to bones) är en föreställning som fördjupar sig i de traditionella dans- och nycirkusbegreppen Pas de deux och Parakrobatik. Med kreativa lyft, trippande tår, eleganta armar och en lyhörd kommunikation binds föreställningen ihop och utmanar det traditionellt manliga och kvinnliga rörelsespråket. Utifrån ett fågelperspektiv där de flygande och fria rörelserna varvas med fångenskap i de strukturella rörelserna, rör vi oss runtomkring och tillsammans med varandra. Föreställningen är rekommenderad från 13 år. 

DIGIDANCE av och med Taikabox; Tanja Råman & John Collingswood
DigiDance workshops med drop in sessioner är ett idealt sätt att få människor i rörelse. DigiDance använder specialutvecklad ljusmålningsteknologi för att uppmuntra deltagarna att experimentera med rörelse för att skapa vackra och unika bilder. 

MORGONDAGENS VITTNEN av Benno Voorham i samproduktion med LAVA Dansproduktion
Morgondagens vittnen är en dansteater baserad på berättelser om krig och flykt idag och under andra världskriget. På scenen medverkar både professionella scenkonstnärer, nysvenskar och äldre. 
Föreställningen återspeglar krigets inverkan på individen och vad det innebär att vara tvungen att lämna sitt hem, familj eller land på grund av krig. Bakgrunden till materialet för föreställningen är tvångsevakuering och konflikt vid andra världskriget och från krig idag. Föreställningen är rekommenderad från 13 år. 

Konsert med Immunförsvaret
Immunförsvaret har beskrivit sin musik som kosmopolitisk indie-folk, med texter om stegrande individualism, kraschad kommunikation och upprepade misstag. Dom håller just på att färdigställa sitt andra album som kommer under hösten

APART av Per Sundberg
APART är en dansfilm som utgår från det platsspecifika scenkonstverket Tyskmagasinen, om Natzitysklands närvaro i det lilla samhället Karlsvik strax utanför Luleå under 2:a världskriget. ​​Filmen hade världspremiär på Tromsö Filmfestival i januari 2019.

100 % CIRCUS av och med Mikkel Hobitz Filtenborg och Julien Auger
Duon Mikkel Hobitz (DK) och Julien Auger (FR) utmanar fysikens lagar och GÖR det omöjliga möjligt i en komisk, vacker, poetisk och enormt skicklig föreställning. Parakrobatik, dans, livemusik och magi för hela familjen. Alla, verkligen alla, oavsett ålder eller preferenser måste se detta!

Med stöd av Luleå kommun, Region Norrbotten, Postkodstiftelsen, Fund for utøvende kunstnere och Nordisk kulturfond. 

Synpunkter?