Välj datum

Flottarkärlek

Med föreställningen Flottarkärlek ger sig koreografen Hagar Malin Hellkvist Sellén/MHS in i flottningen – en nästan bortglömd epok i svenskt arbetsliv. I arkiv och dokumentation av flottarnas slitsamma och många gånger farliga arbete i älvar, åar och bäckar har hon letat spår av queera uttryck.

Flottarkärlek är en råfysisk och poetisk gestaltning av ett arbetararv. En rörelsens minnesruna över arbetarna som forslade timret från skogarna i inlandet till sågverken längs kusten. En föreställning om kroppsarbete och osande intimitet. Om frihetslängtan och vårens vatten som kallar.

Med Flottarkärlek liksom med tidigare föreställningarna Missionären (2016) och Parveln (2017) queerar MHS vår historieskrivning och iscensätter osynliggjorda avsnitt. Hon skapar ett sammanhang där historien får kropp idag.

ÖPPEN REPETITION
1 oktober kl 18 – 20

MHS & Flottarkärlek bjuder in – öppen repetition och samtal mellan koreografen MHS & dramaturgen Malin Holgersson på Turteatern. Anmäl dig till publik(@)malinhellkvistsellen.se senast 29 september.

Köp biljetter

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?