Välj datum

Monument

Monument erbjuder en guidad tur genom den moderna tidens inbyggda glömska och febrila monumentbyggande. Till publikens hjälp finns de två ciceronerna K och L som likt antika skådespelare tar sig an sina uppgifter som museiguider, reflekterande medborgare och huvudpersoner i den nyupptäckta komedin Myggorna av Aristofanes.

Koreografen och filmaren Gunilla Heilborn har hyllats för sitt sätt att kombinera det stora allvaret med en säregen, lågmäld humor. Hennes konstnärskap kretsar ofta kring det lite skruvade och filosofiska i vår vardag och element som text, video och bild återkommer i hennes verk. Gunilla Heilborns filmer har nominerats till och vunnit ett flertal priser såväl i Sverige som utomlands, bland annat vann hon en Guldbagge för filmen Hur man gör 2007.

Under de senaste åren har Heilborn arbetat med en trilogi om minnets funktioner, en performance lecture med titeln Boken (2018) samt produktionen The Wonderful and the Ordinary (2017) som skapades i samarbete med den österrikiska teatergruppen Theater Im Banhof. Monument är den tredje och avslutande delen i trilogin.

Monument är en samproduktion mellan GH Produktioner och Turteatern. Med stöd från Statens Kulturråd, Stockholm Stads Kulturförvaltning och Stockholms Läns Landsting.

Köp biljetter

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?