Välj datum
Det sista eposet

Det sista eposet

OKTOBER - NOVEMBER

I Det sista eposet kraschar olika universum in i varandra och utgör grunden för ett epos där existentiella och politiska frågor vecklar ut sig på flera parallella nivåer. Vi möter bland annat Lillith – en oläcker tjej, en man som blir allergisk mot samhället, Simone Weil, en dystopisk prins och sex imaginära astronauter som försöker lista ur hur det är att bo på den röda planeten. Detta är antihjältarnas epos, en berättelse 2.0.

Platser kvar:
STOCKHOLM, Kärrtorp, Turteatern
Utrotning

Utrotning

NOVEMBER

I en europeisk storstad söker tre unga vänner det som ska ta dem bortom den grådaskiga vardagen och närmare det sanna livet. En brutalkomisk hedonistisk utekväll i vår samtid.

Utrotning är Skandinavienpremiären av den tyska dramatikern Olga Bachs pjäs Die Vernichtung från 2016.

Platser kvar:
JOHANNESHOV, Kärrtorp, Turteatern
Flottarkärlek

Flottarkärlek

DECEMBER

FLOTTARKÄRLEK

Om timmer, queer intimitet och vårens vatten som kallar

Med föreställningen Flottarkärlek ger sig Hagar Malin Hellkvist Sellén/MHS in i flottningen - en nästan bortglömd epok i svenskt arbetsliv. Flottarkärlek är en råfysisk och poetiskt gestaltning av ett arbetararv. En samtidskoreografi och en fri skildring där historien får kropp på egna villkor. MHS vill skapa en rörelsens minnesruna över flottningsarbetarna som forslade timret från skogarna i inlandet till sågverken längs kusten.

Platser kvar:
JOHANNESHOV, Kärrtorp, Turteatern
Synpunkter?