Välj datum
Det sista eposet

Det sista eposet

SEPTEMBER - NOVEMBER

Det sista Eposet är ett grandiost scenkonstprojekt med målet att beskriva hela världen i en föreställning. Det blir maximalistiskt och svulstigt när föreställningen låter likna sig vid episka storverk som Odysséen. Bakom allkonstverket står duon som gav oss Vikingarna på Helgeland, regissören Marie Nikazm Bakken och kostymdesigner Fredrik Floen. Tillsammans med dramatiken Runa Borch Skolseg har de skapat en berättelse där existentiella, personliga och politiska frågor vecklar ut sig i parallella universum. Ett antihjältarnas epos 2.0.

I Det sista eposet är karaktärerna egoistiska och ondskefulla. Vi möter Lilith – en oläcker tjej, en man som blivit allergisk mot samhället, filosofen Simone Weil, en dystopisk prins och sex imaginära astronauter som försöker lista ur hur det är att bo på den röda planeten.

Platser kvar:
STOCKHOLM, Kärrtorp, Turteatern
Nosferatu

Nosferatu

OKTOBER

Nosferatu är en skräcksymfoni för barn i åldern 4-7 år.

Nosferatu är en vampyr som bor ensam i ett stort och mörkt slott. Hen försöker få tiden att gå genom att klura fram det bästa skrämselbuset, prata med sin vän fladdermusen Fladdrik och skriva brev till döden. Tillsammans med Råttrik – en råtta som kan spela orgel – väntar Nosferatu på sina nästa besökare... Törs du hälsa på?

Platser kvar:
JOHANNESHOV, Kärrtorp, Turteatern
Utrotning

Utrotning

NOVEMBER

I en europeisk storstad söker tre unga vänner det som ska ta dem bortom den grådaskiga vardagen och närmare det sanna livet. En brutalkomisk hedonistisk utekväll i vår samtid.

Utrotning är Skandinavienpremiären av den tyska dramatikern Olga Bachs pjäs Die Vernichtung från 2016.

Platser kvar:
JOHANNESHOV, Kärrtorp, Turteatern
Flottarkärlek

Flottarkärlek

DECEMBER

FLOTTARKÄRLEK
om timmer, queer intimitet och farliga vatten

Med föreställningen Flottarkärlek ger sig koreografen Hagar Malin Hellkvist Sellén/MHS in i flottningen – en nästan bortglömd epok i svenskt arbetsliv. I arkiv och dokumentation av flottarnas slitsamma och många gånger farliga arbete i älvar, åar och bäckar har hon letat spår av queera uttryck.

Platser kvar:
JOHANNESHOV, Kärrtorp, Turteatern
Synpunkter?