Välj datum

Integritetspolicy

Tillbaka till biljettkassan

Inledning

Kulturbiljetter Sverige Handelsbolags integritetspolicy förklarar vilka rättigheter du har, hur vi samlar in uppgifter och vilka uppgifter vi samlar in.

När du köper biljetter hos oss eller registrerar dig för vårt nyhetsbrev, så accepterar du att vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med denna policy.

De biljetter som vi erbjuder förmedlar vi till dig på uppdrag av den arrangör som ansvarar för evenemanget som du går på. Det gör oss till ett personuppgiftsbiträde, anlitat av den personuppgiftsansvariga arrangören.

Ifall du har frågor om vem som är arrangör för ett visst evenemang så kan du ringa eller mejla oss.

Vilken information vi samlar in

När du registrerar dig för vårt nyhetsbrev så lagrar vi din mejladress.

Vid köp av biljetter så lagrar vi ditt namn, din mejl och din IP-adress. Frivilligt kan du även ange ditt telefonnummer. Du kan även ange ett meddelande som vi vidarebefordrar till de arrangörer som du köper biljetter till (kan vara fler än 1 arrangör vid mer än ett evenemang i samma köp). Om du i det meddelandet uppger andra personuppgifter, exempelvis specialkost eller information om funktionsnedsättning, så samtycker du till att vi behandlar de uppgifterna i syfte att informera arrangören om dina behov.

I de fall en arrangör beviljar dig återbetalning som vi genomför på uppdrag av arrangören, så kan vi i förekommande fall be dig uppge kontonummer och bank för utbetalning.

Vi sparar aldrig kontokortsuppgifter eller motsvarande uppgifter som används för att genomföra betalning.

Hur vi samlar in information

Vi sparar de uppgifter som du anger vid köpet före betalning eller som du uppger på Mina sidor (såsom namn och telefonnummer).

Vi sparar även uppgifter på uppdrag av arrangören, exempelvis ifall du köper biljetter över disk eller via ombud.

Vi har även en automatisk insamling av exempelvis IP-adress och typ av enhet som du använder.

Varför vi samlar in information

Biljetter som du köper hos oss är personliga och därför sparar vi ditt namn. Vi frågar efter din mejl och ditt telefonnummer för att leverera biljetter.

Om du samtycker till det så kommer vi och/eller arrangören att använda din mejladress för utskick om evenemang som vi tror kan intressera dig.

Vi eller arrangören kan även kontakta dig per mejl eller telefon vid exempelvis inställd föreställning eller ändrat datum.

Underleverantörer

Vi anlitar ett antal utvalda underleverantörer för att möjliggöra de tjänster som vi tillhandahåller. Ett fåtal av dessa underleverantörer hanterar även personuppgifter. De är personuppgiftsunderbiträden i förhållande till arrangören och vi har nödvändiga personuppgiftsbiträdesavtal med de.

Dina personuppgifter kan även komma att hanteras utanför EU och EES. I de fall har vi säkerställt att personuppgifterna hanteras på ett säkert sätt i enlighet med dataskyddslagstiftningen (GDPR).

Dina rättigheter

Du har rätt att ta del av de uppgifter som vi har lagrade om dig.

Du har även rätt att få uppgifter korrigerade och borttagna.

Du kan själv ändra en del av dina uppgifter på Mina sidor. I annat fall kan du kontakta oss så hanterar vi din förfrågan.

Synpunkter?