Välj datum

Junikväll i barockens skimmer

Musik, poesi och arkitektur i en makalös harmoni.

Välkomna till en Barockfestivalskväll där man får lyssna till  några av Sveriges främsta artister på barock och tidig musik. Njut i pauserna mellan programmen av god mat och dryck när ni upplever atmosfären på ett av Europas vackraste Barockslott med utsikt över Mälaren.

Plats: Skokloster slott

Biljettpris: 525 kr

Datum: 14 juni 17.30- ca 21.30, insläpp från 17.10.

 

Mat

Det går också att köpa mat att avnjuta under någon av de inlagda pauserna: 

Picknickbricka chark 205 kr

Picknickbricka fisk/skaldjur 335 kr

Sjökrogens räksmörgås 179 kr

Dryck i form av, mineralvatten, läsk, lättöl, alkoholfritt vin och bubbel, kommer att finnas till försäljning på plats. 

 

Program under kvällen

Per Gross och Anna Paradiso Laurin

J. S Bach i fokus - senbarockens höjdpunkt med sikte på vidare äventyr!

Kompositörer: J. S Bach, D. Scarlatti, J. H Roman och J-H Fiocco

 

Stina Ekblad och Mime Brinkmann

Långt från den storm som världen skakar

Stina Ekblad läser dikter av Hedvig Charlotta Nordenflycht.
Mime spelar viola da gamba. Kompositörer bl.a. Tobias Hume, Monsieur de Sainte- Colombe, Marin Marais, G.P. Telemann

 

Maria Keohane och Leif Åke Wiklund

La lettera amorosa och sånger från en svunnen tid.

Gitarr och sång i en förförande kombination 

 

Bålsta Kammarkör

Pausmusik

BKK kommer att uppträda med tidsenlig körmusik på olika platser i slottet under kvällen.

 

Producenter är Gunnar Klum och Fredrik Sundin. Festivalkvällen arrangeras i samarbete med Kulturrådet, Håbo kommun, Region Uppsala och Skokloster slott.

 

Om artisterna

Per Gross

Efter studier i Sverige och Danmark vann Per Solistpriset (2010) och har därefter varit verksam som flöjtist på frilansbasis, bla med kammarmusik-turnéer hos våra länsmusikorganisationer och solistframträdanden med landets orkestrar. Utrikes har han gästat bla Proms i London (med direktsändning i BBC3), Aix-en-Provence (FR), Musik Festival Rheingau (DE) och Glogerfestspillene (NO). Han har gjort skivinspelningar med musik av Andrea Tarrodi på dB Productions och J. S Bach på BIS. 

Anna Paradiso Laurin

Anna har omtalats som ”en av de mest framstående klaverspelarna i världen idag” (Musicweb-International, England). Hon har framträtt som cembalist i Europa, USA, Japan, Taiwan, Hongkong och Libanon. Hennes 18 inspelningar för BIS som solist och med hennes grupper har uppmärksammats internationellt. Hon har mottagit Kungl. Musikaliska Akademiens Bernadottestipendium och vunnit en svensk Grammis tillsammans med Dan Laurin och Höör Barock. Anna undervisar på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och är också filosofie doktor i antik grekisk och latinsk filologi.

Stina Ekblad

Älskad skådespelerska, född i Finland, utbildad i Danmark och numera bosatt i Sverige. Under sin långa tid på Dramaten åren 1987-2022 tolkade hon roller av bl.a. Shakespeare, Strindberg, Racine, Tjechov och Fosse. Hennes omisskännliga stämma är eftertraktad i många olika sammanhang, inte minst i recitationer till ackompanjemang av musik, som i kväll. År 2020 kom hennes självbiografi “Här brusar strömmen förbi”.

Mime Brinkmann

Mime Brinkmann är en internationellt prisad cellist och gambist med konserter i över 40 länder. Hon är känd för gränsöverskridande samarbeten mellan musik, teater och poesi. Hon har tilldelats Konstnärsnämndens långtidsstipendium (2022–2031) samt Bo Bringborns musikpris (2023). Säsongen 2024–2025 gästar hon bl. a. New Zealand Baroque, Melbourne Baroque Orchestra och Vancouver Early Music Festival.

Maria Keohane

Sopranen, Maria Keohane, har en bred repertoar som sträcker sig från barockmusik och kammarmusik till opera och oratorier.

Maria anlitas ofta som oratoriesolist och har bland annat medverkat med Malmö symfoniorkester och med Drottningholms barockensemble. Maria har också en förkärlek för kammarmusik och framträder regelbundet med Göteborgs Bachensemble.

Leif Åke Wiklund

Gitarristen Leif Åke Wiklund är uppvuxen i Leksand. Han började sina studier vid Musikkonservatoriet Falun och fortsatte på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm samt på Guildhall School of Music i London. Av ohejdad vana spelar han på de ställen där man önskar höra klassisk gitarr. Sedan många år tillbaka undervisar han vid Musikkonservatoriet Falun.

Bålsta kammarkör

Bålsta kammarkör, under ledning av Gunnar Klum, är en fristående kör med ca 25 sångare med säte i Bålsta. Senaste året har kören sjungit Mozarts rekviem i Prag, samarbetat med Jazz-pianisten Ulf Johansson Werre på konserten ” Det svänger mot Jul” samt i april med fotografen Mattias Klum i upplevelseföreställningen ”Jorden vi ärvde”

Köp biljetter
Synpunkter?