Välj datum

Nordiska romanser. Hovsångerskan Elin Rombo, violinisten Anders K Nilsson, pianisten Sveinung Bjelland

Cahmandagarna i Lövstabruk 31 augusti - 1 september. 44:e säsongen. I år med barockorgelkonserter, 1700-talsdanser och nordiska romanser. 
 

 Nordiska romanser med hovsångerskan Elin Rombo, violinisten Anders K Nilsson och pianisten Sveinung Bjelland.

Elin Rombo

Elin Rombo, en av Sveriges främsta sopraner, behöver knappast någon närmare presentation, i alla fall inte i Lövstabruk, där vi hade nöjet att få samarbeta med henne första gången redan år 2012. Sedan dess har Elin gett flera  konserter i Lövstabruks kyrka med lysande recensioner i bl a UNT. Hon är också solist på CD::n The Musical Treasures of Leufsta Bruk III, som spelades in i kyrkan och gavs ut 2019 med vår förening som arrangör. 

Elin Rombo har framträtt på de flesta av Europas ledande scener och genom sin unika röst och sina intelligenta rolltolkningar har hon haft stora framgångar.  Hon har också haft stora framgångar när det gäller modern musik.  Hon har även gjort konserter med ledande orkestrar i Europa och USA.  Elin Rombo utnämndes till hovsångerska 2013 och innehar också H.M. Konungens medalj Litteris et Artibus. Elin Rombo är ledamot av Kungliga. Musikaliska Akademien och hon har tilldelats ett antal stipendier, priser och utmärkelser. 

Anders Kjellberg Nilsson 

Den norsk-svenske violinisten Anders K Nilsson är 1:e Konsertmästare i Kungl. Hovkapellet. Han var tidigare konsertmästare för norska Kringkastningsorkesteret. Han har varit solist i samtliga symfoniorkestrar i Norge och uppträder ofta som kammarmusiker och ensembleledare. 

På CD kan man bl a höra honom i musik av Ravel och Debussy med dagens andre musiker, pianisten Sveinung Bjelland, och som ledare av Trondheim-solistene på deras Grammy award-nominerade album " Divertimenti". 
Anders spelar på en fiol byggd av Michelangelo Bergonzi från 1744, utlånad av Stiftelsen Dextra Musica. 

Sveinung Bjelland 

Sveinung Bjelland är en av Norges ledande klassiska pianister. Hans inspelningar av Scarlatti och Mendelssohn rönte internationell uppskattning och nominerades till norska Grammy Award. Han har gett ut ett stort antal album, bl a den berömda inspelningen av konserter med musik av Chopin och Schumann. 

Sveinung Bjelland är en internationellt efterfrågad pianosolist och kammarmusiker. Han har i många år samarbetat med den tyske tenoren Daniel Behle och de har framträtt på många betydande scener i Europa. De har också gjort inspelningar som rönt internationell uppskattning.

Sveinung Bjelland är professor vid Norska Musikaliska Akademien i Oslo och vid Agderuniversitetet i Kristiansand. 
 

Onumrerade platser.

kyrkan har 450 sittplatser.

Kyrkan öppnar kl 14:30.

konsertens längd: Ca 1,5 tim. 
 

Wärdshuset, 100 m från kyrkan, serverar kaffe, lunch och middag.

Picknick kan medtagas och avnjutas i herrgårdsparken mittemot kyrkan. 
 


Lövstabruk var en gång Sveriges mest betydande järnbruk och är idag en mycket väl bevarad 1700-talsmiljö.

 

 

Arrangör: Föreningen Leufsta och Cahmanorgelns Vänner

www.leufstacahman.com

Köp biljetter
Synpunkter?