Välj datum

Dansverk av Linda Forsman och Julyen Hamilton i Trädgården och Koreografen och kreativiteten - Samtal med Christel Östfelt

Matsesgården Stigsbo / Stigsbo By, 5 Km Utanför Stjärnsund Mot Gävle

Psykoanalytiker Christel Östfelt kommer samtala med Linda Forsman och Julyen Hamilton om deras inspiration och drivkraft till sitt konstnärliga skapande. Om danskonsten som en livslång, kreativ och ständigt pågående undersökande process, som växer ur tankar, associationer, känslornas och de kroppsliga impulsernas samspel. Också om dansen som kommunikation, och om betraktaren inom dansaren själv, ”den tredje” och i relationen till ”de yttre” betraktarna, publiken.

Stig in i Trädgården och omfamnas av naturen, svalor som flyger, dansens flöde nära marken, i luften och i gräset. Lyssna med alla sinnen till ett inre landskap av kroppens toner, vilket speglar känslor, stämningar, tankar och poetisk realism. I kompositionens flödande växlingar uttrycks dansens urkraft och mening. Solodansverket bildar tillsammans med lind, äppelträd, jasmin, vinbärsbuskar och skogsträdgården scener i Trädgården. Lou T Lundqvist skapar ambient elektronmusik, som tillsammans med tystnaden och naturens egna ljud förstärker upplevelsen.

Köp biljetter
Synpunkter?