Välj datum

26 juni: Blåsarsolister ur Kungliga Filharmonikerna med Martin Sturfält

Pianisten och sörmlänningen Martin Sturfält tillhör de främsta från Sverige. Som hängiven kammarmusiker samlar han nu kring sig solister ur Kungliga Filharmonikerna i Stockholm vid tre konserter.

Johan Fransén är sedan 1997 alternerande stämledare i Kungliga Filharmonikerna.  Han har framträtt som solist med Kungliga Filharmonikerna vid ett flertal tillfällen och utsågs till Årets filharmoniker 2013.

Jesper Harryson är solooboist i Kungliga Filharmoniska orkestern i Stockholm. Harryson framträder ofta som solist samt är en aktiv kammarmusiker. Han är även medlem i Kungliga Filharmonikernas Blåsarkvintett och var medlem i Stockholms Sinfonietta.  Han har även vunnit pris i tävlingar för oboister i Norden och Europa.

Jens-Christoph Lemke är solofagottist i Kungliga Filharmonikerna med vilka han har varit solist vid flera tillfällen. Han är medlem i Kungliga Filharmonikernas Blåsarkvintett och är också verksam på tidstrogna instrument och är medlem Orfeus Barockensemble.

Markus Maskuniitty, Skensta Theaters Kammarmusikfestivals upphovsman, är internationellt etablerad och innehar sedan 2000 en professur vid Musikhögskolan i tyska Hannover. 

Konsertens program:

Francis Poulenc, Trio oboe, fagott och piano, FP 43
Florent Schmitt, A Tour d'anches, op. 97
Wolgang Amadeus Mozart, Kvintet för piano och blåsare, KV 452

Köp biljetter
Synpunkter?