Välj datum

Hagestad Sommarteater presenterar Tre systrar av Tjechov

Hagestad Sommarteater presenterar Tre systrar av Tjechov

Sommaren 2024 kommer den nystartade teatergruppen Hagestad Sommarteater att sätta upp Tre systrar på Österlen. Spelplatsen är en vacker gammal lada i Hagestad som för en tid förvandlas till en teater.

Hagestad Sommarteater vill på denna unika spelplats skapa en föreställning som rymmer flera parallella tider och låta Tjechovs komiska och knivskarpa skildring av människornas liv ramas in av den skånska sommaridyllen.

Tre systrar är en pjäs som berör existentiella frågor, storslagna drömmar och ihärdiga försök att hantera den bittra verkligheten. Pjäsen skildrar människor som kämpar med eviga dilemman om hur vi ska leva våra liv och forma vår framtid. 

Ensemblen består av elva skådespelare som gestaltar Tjechovs fascinerande och underhållande karaktärer. För regin står Gustav Deinoff som är konstnärlig ledare på Unga Klara i Stockholm. Han är en av initiativtagarna till Hagestad Sommarteater tillsammans med skådespelarna Astrid Kakuli och Emilie Strandberg samt dramatikern Stefan Larsson.

Texten är bearbetad efter läsningar och repetitioner och har tagit form i samarbete med skådespelarna under projektets framväxt. Musiken i föreställningen består av nyarrangerade versioner av välbekanta låtar som framförs live av ensemblen.

Hagestad Sommarteater välkomnar er alla till en storslagen föreställning av en tidlös och ständigt aktuell pjäs med fantastiska skådespelare på en makalös plats!

Medverkande

Skådespelare:

Lena Nylén Tyrstrup................Olga

Emilie Strandberg....................Masja

Astrid Kakuli.............................Irina

Gustav Deinoff.........................Andrej

Helena Thornqvist...................Natasja

Harald Leander........................Versjinin

Sakib Zabbar............................Tusenbach

Peter Perski..............................Kulygin

Victor Ståhl Segerhagen.........Soljonyj

Rolf Holmgren..........................Tjebutykin

Bodil Mårtensson....................Anfisa

 

Regissör: Gustav Deinoff

Översättning: Jarl Hemmer

Bearbetning: Stefan Larsson och Gustav Deinoff

Kostym: Mary-Anne Buyondo

Assistent/sufflös: Signe Lundström

Foto: Christina Ottosson Öygarden

Köp biljetter
Synpunkter?