Välj datum

Marie Bergman på Sollerön

Sollerö Sockenhus, Lärkasalen / Sollerön

lör 18 maj 2024 kl 19.00 – AVSLUTAD

Marie Bergman till Sollerön !

Välkomna till en inspirerande Konsert !

Det blir en afton med äkta känslor och fantastisk mat !

Middagsservering från 17.00 
Förbeställ maten i noteringar vid biljettbeställningen, 
för att boka er plats.
Om ni är fler i ett sällskap, skriv i bokningen, skriv även om ev allergier ! Övriga platser onumrerade.
Pris 175 kr/ person (Betalas på plats i Sockenhuset).  Det finns även  smaskiga alternativ för de yngre.
 Till middag låter vi Indien möta Sverige och erbjuder Palak Paneer på svenska med grönkål som bas.      Till det blir det veg biryani, mangosås, äppelchutney och surdegsbröd på bovete. Efterrätt: Raw chokladbrownies med hallon.

Marie Bergman  “Urmodern till singer songwriters i Skandinavien” skriver Dagens Nyheter. Och visst är hon sedan många år inte bara en av Skandinaviens mest personliga och tydliga röster
med en kraft och närhet som berör, utan hon är också en av Sveriges mest folkkära sångerskor,
känd över generationsgränser. Hon är en artist som aldrig stannat i växten utan ständigt och fortfarande fångar upp nya impulser, tidlös i sitt väsen.

Hon säger själv att hon både underhåller och Håller under. ”Det ena inspirerar det andra”.
Marie Bergman har ända sen 60-talet haft en fantastisk musikkarriär. Hon började redan
som fjortonåring framträda på legendariska vispråmen Storken i Stockholm och var där när Cornelis Vreeswijk gjorde sin debut. Det var förresten av honom hon lärde sig att rösten är en berättare. Marie var medlem av den folkkära sånggruppen Family Four och har vunnit Melodifestivalen tre gånger. Två gånger -70 och -71 med Family Four och en gång -94, med Roger Pontare. Marie har medverkat i krogshower både på Berns och Hamburger Börs, upplevt de flesta folkparker i Sverige. 1974 började hon spela in sin egen musik och har 20 egna inspelningar bakom sig. Många festivalspelningar har det också blivit, bland annat fyra gånger i Roskilde och ännu fler i Västervik. Få artister har turnerat så mycket i Sverige och Norden. Marie har en stor publik i både Norge och Danmark som burit henne genom många utvecklingsfaser.

Synpunkter?