Välj datum

Jojje Wadenius med trio

Hägerstensåsens medborgarhus / Hägersten

Vi är glada över att få presentera en konsertkväll med Georg “Jojje” Wadenius tillsammans med trion Max Schultz, Leo Lindberg och Chris Montgomery. Kvällen bjuder på ett musikaliskt möte mellan funk och melodisk fusion med några stänk av jazz och blues. Det är ett unikt tillfälle, då kvällens konsert är en av få spelningar som Jojje gör i Stockholm under våren. Varmt välkommen!
 

Om Georg ”Jojje” Wadenius 

Världsgitarristen, kompositören och producenten Georg “Jojje” Wadenius har varit verksam sedan 1960-talet. I Sverige är han kanske mest känd för sina fantastiska barnvisor – skivorna Goda', Goda', med texter av Barbro Lindgren, och Zzoppa med texter av Kenneth Gärdestad, samt musiken till den tecknade serien Kalles Klätterträd. Utöver detta har han även medverkat i band som Made in Sweden, Solar Plexus och Blood, Sweat and Tears. Han har även samarbetat med en rad stora artister, i Sverige Pugh Rogefeldt, Siw Malmqvist och Cornelis Vreeswijk. Wadenius var under 80-talet en av de mest anlitade gitarristerna i New York och medverkande på skivinspelningar med bland annat Diana Ross, Aretha Franklin, Luther Vandross och Steely Dan. Han har även medverkat på turnéer med artister som James Brown, Kent och Simon & Garfunkel och spelat i husbandet till det amerikanska TV-programmet Saturday Night Live. I mitten av 90-talet återvände Wadenius till Skandinavien och sen dess har han spelat i egna band och spelat in egna skivor, producerat album åt andra artister, arbetat som solist med olika storband och undervisat.  


Om Max Schultz

Den legendariska jazzgitarristen Max Schultz spelar och komponerar musik inom såväl jazz-, blues- och popgenren. Han började spela gitarr vid 10 års ålder efter att ha sett en konsert med Jimi Hendrix i Stockholm. Han har turnerat med bandet Rena vätskor och engagerat sig i gruppen Mynta, där han under sju år utvecklades som jazzgitarrist och även kom i kontakt med indiska musikaliska influenser. Mynta turnerade såväl i Skandinavien som på internationella arenor som Montreux Jazz Festival samt i Singapore, Bombay, Kuba och Nicaragua. 1993 vann Schultz Rikskonserters och Caprices utmärkelse Jazz i Sverige. Han har samarbetat med många jazzmusiker och artister, som Håkan Broström, Herbie Hancock, Bob Moses, Nils Landgren, Esbjörn Svensson, Svante Thuresson, Anna Nederdal och Tommy Körberg. Schultz har även arbetat som studiomusiker på inspelningar med Marie Fredriksson, Rebecka Törnqvist och andra artister. 


Om Leo Lindberg

Den hyllade pianisten Leo Lindberg har tilldelats flera priser, däribland Louis Armstrong-, Monica Zetterlunds- och Faschings Vänners stipendium, samt solistpriset i tävlingen Nordic Jazz Comets. Med influenser hämtade från bland annat Bud Powell och Wynton Kelly äger Lindberg en lysande konstnärlig fantasi som får musiken att slå ut i full blom, samt besitter en imponerande teknik med tonkaskader som är en fröjd att lyssna till. Sedan debutalbumet Leos Bag (2014) har flera andra skivor utkommit, såväl egna som i samverkan med andra profilerade musiker som sångerskan Rigmor Gustafsson och gitarristen Max Schultz.


Om Chris Montgomery

Chris Montgomerys rykte som en dynamisk, flyhänt och samtidigt sofistikerad och sammanhållande trummis föregår honom och dessa egenskaper gör honom till ett givet val för många jazz och bluesmusiker och artister att samverka med i olika konstellationer. Chris har anlitats av och spelat med många etablerade profiler inom svensk jazz och blues/rock, bland annat Rigmor Gustafsson, Svante Thuresson, Max Schultz, Barbara Hendricks, Patrik Boman, Erik Söderlind, Leo Lindberg, Isabella Lundgren och Hans Backenroth. 


Konserten arrangeras i samverkan med musikföreningen Blue Monks Flygande Konserter. 
 

I samband med konserten erbjuds även en läcker och prisvärd 3-rätterssupé (veg. och fisk alternativ, samt vin/öl-alkofritt) som serveras i cafeterian före konserten, 17.00-19.00. Bord kan bokas per sms på 070-9533026 och betalas på plats via Swish. 

Supépris: 225kr (ordinarie) 150kr (pensionärs och studentrabatt), skriv namn, antal personer och om man önskar vegetariskt eller fisk. 

Köp biljetter
Synpunkter?