Välj datum

Hans Caldaras & Lelo Nika Jr. Trio - Romsk afton

Källarbyn / Gamla Stan

lör 6 apr 2024 kl 20.00 – AVSLUTAD

Hans Caldaras är en sångare, människorättsaktivist och författare som i över 45 år arbetat för den romska kulturens berättigande i Sverige. Envist har han kämpat för att etablera den romska musiken och belysa romsk kultur och historia i landet. Han har under åren samlat romsk text och musik från hela världen, musik som han bearbetat med stor kärlek och respekt. I denna konsert möter han den prisbelönta unga dragspelaren Lelo Nika Jr - en åttonde generationens musiker från en anrik musikerfamilj med rötter i Serbien. 
Nika är en virtuos i världsklass som med sitt dragspel lyckas förmedla såväl sorg som ren livsglädje. Han har en personlig ton i sina kompositioner samtidigt som musiken vilar tryggt i tidigare generationers djupa förankring i den romska traditionen.

Med sin trio presenterar Lelo musik som representerar honom på ett unikt sätt - fullt med improvisation, oväntade vändningar och ett samspel som gör ett starkt intryck på publiken. Med sig har han sin mångåriga samarbetspartner Jesper Nordberg på kontrabas och pianisten Jack Aprat.

 

Med stöd från Stockholms Stad

Synpunkter?