Välj datum

Wounded hearts and healing thoughts – FESTIVALPASS

Salong Central / Gnesta

lör 20 apr 2024AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i april 2024.

I den oroliga tid vi lever i kan scenkonsten vara en mötesplats för upplevelser, samtal och bearbetning. Långsjö teater i Gnesta arrangerar en helg med föreställningar och modererade samtal kring temat krig, förtryck och konflikt. Tre gästföreställningar spelas under helgen. Medverkande grupper och organisationer:  Kaha Scenkonst, Eva Dällerud, och Hans Qviström, Clowner utan gränser med flera.

Program 20/4: 

15.00-16.30 ”Jag, mamma och förintelsen” +Samtal från 12 år
”Aldrig mer”, så sa man efter Förintelsen. Mamma var 13 år när hon 1945 kom till Sverige med hjälp av Röda korset. Då hade hon under ett helt år varit nazisternas fånge och överlevt flera förintelse- och koncentrationsläger. 1954 föddes jag. Det här är en personlig berättelse från både första och andra generationen.

av och med Eva Dällerud, regi Gunilla Orvelius

19.00-20.15 ”Evangelium för troll” + Samtal från 13 år

En monolog om hopp och ansvar i flyktingkrisens tid. Dramatisering av David Qviströms reportagebok med samma namn. Hur ser vårt ansvar för migranter ut egentligen? När idealisten tvingas möta realisten kan självkänslan få en knäck. Har vi alla ett troll inom oss?

Av och med Hans Qviström, Musikteater 89

21/4 15.00-15:45 "Konflykt" från 7 år

I ett ingenmansland efter katastrofen. Åskan mullrar i fjärran. Av en slump möts två clowner. De har stannat till för natten men istället för sömn uppslukas de av en konflikt lika grym som det värsta av oväder. Med stort allvar och mycket humor utforskar föreställningen krigets grogrund och vad som händer när en bygger sin egen känsla av trygghet på bekostnad av andra. Föreställningen är interkulturell och kan förstås oavsett språk; den innehåller enbart några få enkla ord på arabiska och svenska/engelska.

Av och med Baha Svidan och Kajsa Englund, Kaha Scenkonst


 

Synpunkter?