Välj datum

Johan Stengård 50 år på mitt sätt / My Way

Hedvig Eleonora kyrka / Vasastan

mån 15 apr kl 18.00 – AVSLUTAD

Saxofonisten Johan Stengård är omåttligt populär. Under många år har hans speciella saxofonspel förgyllt konserter, turnéer och inspelningar. I Sverige och ute i världen. Man kan säga att han varit en viktig del av det svenska musikundret. Under kvällens konsert får vi ta del av denna livsresa i form av anekdoter, tankar och musik av bästa slag.

”Man läser ibland om hur någon har varit verksam med något speciellt i 50 år. Så avlägset. Nästan overkligt. …Och nu är jag där. Med en märklig känsla, att visst var det länge sedan resan startade. Men nu, vid 68 års ålder och fortfarande mitt uppe i allt, är jag lika aktiv och spelar mer än någonsin tidigare. 

Det ska bli roligt att blicka både bakåt och framåt och få berätta om mina spelningar med Sammy Davis J:r, Ledin, Skifs, Lill, ABBA, Barbro, Bolton, Kungaparet och många fler. Och bjuda på musik från färden genom livet. Som en röd tråd genom alla år har jag haft en strävan att forma musiken och livet på mitt eget sätt – precis det som ”My way” handlar om.

I kväll får ni åka med mig - Välkomna till en oförglömlig kväll!”

Johan Stengård, saxofonist

Medverkande

Johan Stengård – Saxofon
Johan Stengård
 är en av Sveriges mest uppskattade och efterfrågade instrumental-solister, med ett hundratal konserter per år och allt fler internationella framträdanden i Europa och USA. Ett tjugotal solo CD album, medverkat i flertalet TV-shows, spelat med många av de största nationella och internationella artisterna. 

Världsartisten Michael Bolton kallade honom ”One of the best saxplayers that walk the face of the earth”. 

Johan Stengård älskar sin saxofon och vet mycket väl hur den ska hanteras. – Saxofonen är ett helt unikt instrument att uttrycka sina känslor med, säger Johan. Det är som att ha en fantastisk sångröst. Den är det enda instrument som man kan få att skrika och att viska i samma fras.

Patrik Lundström - sång och gitarr

Joakim Niehoff - piano

Köp biljetter
Synpunkter?