Välj datum

Hökis Visrum Presenterar ”MORMOR, MAMMA & JAG” – EN FRITAGNING

HökisVisrum / Hökarängen

fre 26 apr 2024 kl 19.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i april 2024.

En starkt berörande musikföreställning, i två akter, om ett liv där musiken blev medlet för att forska, bearbeta, gå vidare – och leva. Med sånger och historier tar Eva Hillered och Daniel Östersjö med publiken på en böljande resa mellan djupt allvar och dråplig humor. Om tre generationers kvinnors oro och ångest som tycks ha gått i arv och exploderat i en kronisk sjukdom.

Om Eva Hillered: Grammisnominerad, turnerande artist & låtskrivare med 8 utgivna fullängdsalbum, 13 singlar och 4 EP. Hon har blivit hyllad av kritiker genom alla år. ”New Me” blev utnämnd till ett av de 7 bästa americana-albumen 2018, tillsammans med bl a First Aid Kit och Willie Nelson.Hon har turnerat i två år med Riksteaterns Cornelisföreställning ”Ballad på en soptipp” och tidigare skapat flera musikföreställningar med eget manus och egna låtar. I mars 2024 är hon aktuell med både föreställningen Mormor Mamma & Jag och albumet ”Orossjäl”, med musik från föreställningen.

Om Daniel Östersjö: Daniel Östersjö är en etablerad singer/songwriter och multiinstrumentalist från Älvkarleby, känd för sina tonsättningar av poeter som Elsie Johansson, Stig Dagerman, Kristina Lugn och Guillaume Apollinaire. Han har ett särskilt öra för poesins inneboende melodier och skriver sånger som lyfter fram textens egna kvaliteter. På albumet med Beppe Wolgers sånger från Vattudalen ger han röst åt äldre generationers berättelser, och som Tierp kommuns kulturstipendiat jobbar han nu i samma anda och gör sånger av tierpsbornas historier.

Vi serverar fika i pausen för 30:-
Vi öppnar kl 18.00 - kom och se vår fina Cornelisutställning!

Hjärtligt välkomna.

Synpunkter?