Välj datum

Spelmansmusik på Åsen: Anders Norudde + Vumbi Dekula + Anders Hall

Hägerstensåsens medborgarhus / Hägersten

Vi är glada att med skivbolaget Supertraditional få presentera en fortsättning på konsertserien Spelmansmusik på Åsen! Under fyra vårkvällar öppnar vi upp stora salen för konserter med spelmän av alla dess sorter. Musiker med traditionen som grund, nyfikenheten som kompass och folkmusiken som sin heta älskare. Enkelt, skickligt och jättebra musik utlovas. Varmt välkommen till ett gemensamt vardagsrum där folkmusiken får växa och rota sig rakt in i Stockholmarnas hjärta.

Denna kväll riktar fokus mot tre säregna och lysande solospelmän som ger oss tre konserter: Anders Hall som kör över samtliga med sina hälsingepolskor fyllda med snus och snickarglädje. Vidare hör vi Vumbi Dekula leverera soligt och skitigt gitarrgroove från Vällingby och Kinshasa. Slutligen den östvärmländske trollgubben Anders Norudde, som med sin arsenal av urgamla grejer spelar fram de kärvaste bitarna på en stensträng som får den mest luttrade vikingaromantikern att darra av lycka.

En afton du inte vill missa! Det blir fiol. Gitarr. En Moraharpa. En säckpipa. Trä, sträng, tagel. Enkelhetens skönhet med sväng som bästa kamrat. Varmt välkommen!
 

I samarbete med Studieförbundet Bilda. Presenteras med stöd av Stockholms stad.

Köp biljetter
Synpunkter?