Välj datum

Spelmansmusik på Åsen: Liliana Zavala + Anna & Ale Möller

Hägerstensåsens medborgarhus / Hägersten

Vi är glada att med skivbolaget Supertraditional få presentera en fortsättning på konsertserien Spelmansmusik på Åsen! Under fyra vårkvällar öppnar vi upp stora salen för konserter med spelmän av alla dess sorter. Musiker med traditionen som grund, nyfikenheten som kompass och folkmusiken som sin heta älskare. Enkelt, skickligt och jättebra musik utlovas. Varmt välkommen till ett gemensamt vardagsrum där folkmusiken får växa och rota sig rakt in i Stockholmarnas hjärta.

Aprilkvällen bjuder på två generationer A. Möller med favoriter ur låtrepertoaren! Inte minst en drös både spelade och ospelade Möller-låtar hörs denna kväll när familjeduon sömlöst rör sig mellan stilar, stämningar och ljudvärldar. Ett bokstavligen livslångt samspel som är personligt, dynamiskt, kärleksfullt och svängigt.

Om Anna
Anna Möller är folkmusiker och violinist. Hon är en flitig utforskare av musik från olika delar av världen och är idag en självklar del av den nyskapande och samtida folkmusikscenen, där hon med nyfikenhet och skaparlust ständigt dyker upp i nya konstellationer och sammanhang; Ebo Krdum, Sara Parkman och Västanå Teater för att nämna några. Anna är också en av de drivande krafterna bakom Supertraditional, och 2021 debuterade hon som producent med Ebo Krdums Grammis-prisade album Diversity. 


Om Ale 
Få har väl så självklart som Ale Möller kommit att förknippas med utvecklandet av den nutida skandinaviska folk- och världsmusiken. I nära fyra decennier har han varit en drivande centralgestalt i sökandet efter nya vägar och uttryck. För sina många banbrytande projekt har han (som enda skandinav) tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen ”Folk Alliance Lifetime Achivement Award”, ett pris som han delar med bland andra Joni Mitchell, Bob Dylan, Harry Belafonte och Joan Baez. I rollen som estradör, musikant, kompositör, inspiratör, professor och pedagog fortsätter Ale Möller att utmana och expandera folkmusikens gränser.
 

 

Köp biljetter
Synpunkter?