Välj datum

Improfestival på Teaterverket Svea

Teaterverket Svea / Odenplan

lör 24 feb 2024 kl 17.15 – AVSLUTAD

Välkommen till Improfestival på Teaterverket Svea - lördagen den 24 februari! Här kan du boka biljetter till kvällens improviserade föreställningar. Det går att boka biljett till tre olika block eller till hela kvällen. Välj själv hur mycket impro du vill se! Du väljer block i kassan när du bokar.

Spelas på Teaterverket Sveas stora scen, Sveavägen 114.

    BLOCK 1    

17:15-17:45 Tramsformers – Det Första Skrattet! (gästspel)

Humanz, gör er frakkin redo för att boosta era sinnen! Tramsformers har krashlandat på planeten, och när vi rullar ut på scenen blir varje skämt som ett rymdäventyr av kreativ galenskap, varje händelse ett oväntat steg genom fantasins galax när vi utmanar tråkigheten. Följ med på vår expedition genom spontantitens universum, där underhållningen är i vårt lasersikte, och varje steg en twist bort från det förutsägbara som bara Tramsformers kan leverera!

På scenen: Timbo Slize, Johan Årström, Karin Meibrink, Ellen Pettersson

 

17:45-18:15 – Gillet Show (Teaterverket)

Gillet bjuder på en rolig och överraskande improviserad föreställning baserat på publikens förslag, framför i den amerikanska improns humoristiska anda.

På scenen: Anders Häggström, Mattias Alfredsson, Mikael Lindahl, Emmeli Fall

 

18:15-18:45 Fri Roll (Teaterverket)

Välkommen till en föreställning med helt improviserad dramatik. Varken vi eller publiken vet vad som kommer framföras i denna långforms-improvisationsteater. Ska vi finna sann kärlek i köket på den lokala puben, avslöja hemligheter om familjen under bröllopsmiddagen, eller uppleva hur ett sista farväl kan bli starten på något nytt? Tillsammans beger vi oss ut på en resa där allt är möjligt. Det kommer skrattas – och det kommer att gråtas.

Vi är Fri Roll – och vi tar improvisationsteater på lekfullt allvar.

På scenen: Elin Hynning, David Tennander, Christoffer Lambertsson, Hilda Molin, Theodor Molander, Mårten Blankfors, Sally Ståhl

__________________________________

    BLOCK 2    

 

18:45-19:15 Måndagsbarn – Horoskop (Teaterverket)

Med publikens, stjärnhimlens och astrologins hjälp tolkar vi dagens horoskop i en improviserad skrattfest. I horoskopet får du möta både igenkänning och oväntade ögonblick. Allt skapas givetvis i stunden. Uttolkare av dagens horoskop är inga mindre än improvisatörerna i gruppen Måndagsbarn.

Improvisationsgruppen Måndagsbarn såg dagens ljus under hösten 2020 och har sedan dess lyst upp Stockholms improvisationshimmel med föreställningar på flera scener runt om i stan. Med fysisk energi, spännande karaktärer och en fin kemi skapar de sex improvisatörerna i gruppen nya skrattfester varje gång de står på scen. I Teaterverkets regi har gruppen bland annat satt upp föreställningen ”Den improviserade mördaren” under senvåren 2023.

På scenen: Alexandra Thedeby, Daisy Nordin, Hannes Kärrman, Ludwig Birgander, Mattias Jonsson, Jimmy Andersson

 

19:15-19:45 Onsdagsklubben (Teaterverket)

När Onsdagsklubben står på scen kan vad som helst hända! Till improfestivalen tar vi avstamp i ett par roliga förutsättningar, och bjuder på scener som aldrig hänt förut. Det kommer bli intensivt men framförallt väldigt roligt!

Onsdagsklubben är en av Teaterverkets äldsta aktiva grupper som består av ett gäng improvisatörer som spelar föreställningar ungefär en gång i månaden. Det är också Onsdagsklubben som ansvarar för Teaterverkets drop-in-impro varannan onsdag på Teaterverket Olof.

__________________________________

    BLOCK 3    

20:00-21:15 Teatersport med Teaterverkets All-Stars (allihopa)

Improfestivalen avslutas med Teatersport – och som det låter på namnet innebär det att vi tävlar i improvisationsteater. Ikväll handlar det mest om att utmana oss själva för att vinna publikens kärlek, men vem vet vad som händer när vinnarskallarna kommer fram?

Medverkar gör ett axplock från de improvisatörer från de olika grupperna.

 

Improfestivalen produceras av Teaterverket i samarbete med ABF Stockholm.

Under dagen kommer det också hållas tre olika workshops i impro, läs mer på Teaterverkets hemsida: https://teaterverket.se/improfestivalen-2024/

Varmt välkommen! 

Synpunkter?