Välj datum

Nobelläsning: "Inte alla tjuvar kommer för att stjäla" av Dario Fo

Köp biljetter
0 kr – 40 kr

Evenemanget är helt SLUTSÅLT

Teaterverket Sveas Lilla scen / Odenplan

fre 1 mar kl 19.00 – SLUTSÅLT

Nobelläsningar presenterar: "Inte alla tjuvar kommer för att stjäla" av Dario Fo

Välkomna till en läsning av Dario Fos absurda förväxlingskomedi "Inte alla tjuvar kommer" för att stjäla på Teaterverket Sveas lilla scen 1 mars kl 19. 

En tjuv gör inbrott hos ett rikt par, men blir störd mitt i arbetet av att hans fru ringer. Det visar sig att båda makarna i paret har hemliga förhållanden, och tjuven hjälper dem dölja sina älskare. Intrigerna kulminerar i en kaotisk konfrontation där alla hemligheter avslöjas. Pjäsen skapar skratt och förvirring, samtidigt som den borrar djupt i dubbelmoralen i 1950-talets Italien. Dario Fo bjuder på en fängslande mix av humor och allvar, där moraliska dilemman och mänskliga svagheter utforskas med skicklig satir.

Dario Fo (1926-2016) fick nobelpriset i litteratur 1997 med motiveringen att han "som i medeltida gycklares efterföljd gisslar makten och upprättar de utsattas värdighet". 

Medverkande skådespelare:
Jonas Rosin
Kerstin Berggren
Marie-Louise Ekeström
Michael Andersson
Ove Wahlqvist
Pia Roxell
Åke Hedbom

Idé och curator Nobelläsningar: Elinor Forsheden Sidoli 

Läsningen pågår kl 19:00-20:00 och vi bjuder på fika!

Nobelläsningar är en ny tradition där Teaterverkets skådespelare läser kända och okända pjäser skrivna av nobelpristagare i litteratur, för publik! Våren 2024 läser vi också Harold Pinters Födelsedagsfesten den 16 februari, missa inte det!

Evenemanget produceras av Teaterverket i samarbete med ABF Stockholm.

Synpunkter?