Välj datum

Aurelia Dey och Vodouorkestern!

Teater Reflex / Kärrtorp

tor 4 apr 2024 kl 11.00 – AVSLUTAD
tor 4 apr 2024 kl 14.00 – AVSLUTAD
lör 6 apr 2024 kl 19.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i april 2024.

Aurelia Dey och Vodouorkestern!

En färgsprakande musikföreställning med 14-mannaorkester och multikulturella dancehallstjärnan Aurelia Dey. En blandning av Stockholm Vodou Orchestras världs/jazzmusik blandat med ghanesiska traditionella rytmer och afrobeat. Uruppförande -nyskriven musik av Kristina Aspeqvist och Aurelia Dey.

Texterna behandlar den allmänna och mänskliga inre, både omedvetna och medvetna, vardagsrasismen och hur vi kan befria oss från den och bli likvärdiga människor som kan tillåta kärlek och kraft flöda istället för att låta rädsla och hat ta över. 

Dramaturgiskt gör vi en musikalisk resa, en poetisk odysse genom en imaginär vodouceremonis olika delar såväl som en bönestund med Gud. Vodou är den traditionella religionen i Ewe-området i Västafrika, där Aurelias släkt kommer ifrån, en kristen släkt som Aurelia också är. I Ewe-området har Kristina studerat många år och även initierats till drottning. Ceremonier sker i shrine, som på svenska kan betyda skrin. En hemlig ask full med drömmar, ett tempel, ett heligt utrymme. Pararellt kan ceremonin kopplas till likt en meditation eller Gudstjänst där en kommunikation med Gud, Kristus, andra profeter eller ancestors (förfäder/förmödrar) sker. Denna bild kan användas för att få oss att fokusera för en stund på våra drömmar, vår historia, våra förhoppningar, våra rädslor osv. 

Publiken bjuds in att medverka efter förmåga med rörelse, sång och rytmövningar.

Medverkande:

Kristina Aspeqvist, kompositör, slagverkerska
Aurelia Dey, sångerska, kompositör
Liliana Zavala slagverk
David Bryntesson, Mikko Iskanius, trumpet
Klas Toresson, Linus Kåse, saxofon
Klas Jervfors, Klas Eriksson, trombon
Olof Misgeld, fiol
Göran Larsson, elgitarr
Rubem Farias, elbas
Petter Bergander, keyboard
Isak Andersson, trumset

Madeleine Agyeman Karlsson och Ato Adawu, dansare

www.stockholmvodouorchestra.com 

www.aureliadey.com 

Synpunkter?