Välj datum

Bock i örtagård

En burlesk och musikalisk dramakomedi om makt, lurendrejeri och kärlek

Patron Esping på Gottorps gods i Tosterups socken är en hårdför slavdrivare mot sina anställda och inte minst mot sin fru. Han kan varken läsa eller skriva, och han behärskar inte de sociala koderna i samhällets topp, men han är en slug affärsman, som inte drar sig för att lura såväl hög som låg för egen vinning.

För att få känna sig verkligt upphöjd bestämmer sig Esping för att bli kyrkvärd. Han vet absolut inget om kyrkans ritualer, men med slughet, mutor och hot ser han till att uppnå sitt mål. När Prosten inser vad som hänt bestämmer han sig för att utnyttja Esping.

I samma socken lever paret Elisa och Vricklund lyckliga tillsammans, med barn och allt, utan att vara gifta. Det är ett brott mot den kristliga moralen, menar Prosten, som uppmanar Esping att försöka få paret att gifta sig. Med sina egna metoder lyckas Esping till sist få dem att gå med på giftermål, men redan före bröllopet börjar de glida isär...

Bock i örtagård är en skröna där Piraten med språket och skrattet som vapen blottlägger hyckleri och maktfullkomlighet var dessa än uppträder. Piraten ställer sig på deras sida, som försöker leva sina liv utan att följa de mäktigas bud, må det vara kyrkan eller pengarna. Han försvarar också kärleken!

Medverkande: Jens Olsson, Anna-Lena Efverman, David Rix, Elin Heppling, Vera Kronbäck, Henrik Knutsson, Lovis Kronbäck & Fredrik Kronbäck

Dramatisering fritt efter Fritiof Nilsson Piraten: Bengt Larsson Heppling & Billy Nilsson
Regissör: Bengt Larsson Heppling
Musikaliskt ansvarig: Fredrik Kronbäck

 

Köp biljetter
Synpunkter?