Välj datum

Dimridåer & Villospår

Telefonfabriken / Hägersten

tis 28 nov kl 19.00 – AVSLUTAD

Dimridåer & Villospår hade premiär i mars 2023 och har tidigare bara spelat två offentliga föreställningar i Stockholm. Nu endast en offentlig föreställning 28 nov kl 19 på Telefonfabriken.
För alla åldrar, 9 år och uppåt.

Nya publikfångaren är en spännande, humoristisk, manipulativ och lite galet publikinteraktiv dansföreställning av koreograf Christina Tingskog, inspirerad av fenomen på sociala medier som desinformation och konspirationsteorier. Den vindlar längs krokiga tankebanor utifrån: Vad är fakta och vad är åsikt? 
Hur ska vi kunna veta skillnaden?   
Fem dansare luras, påverkar och påverkas i högt tempo med oväntade svängar.
Under den spännande färden skapar Matthews Petersons drivande musik tillsammans med Maria Koolen Hellmins  o Thomas Mirstams mångtydiga bildvärldar reella och alternativa verkligheter.
Lockande, märkliga och lite luriga.

Christina Tingskogs föreställningar är suggestiva, poetiska och kraftfulla. Med blick för det bisarra och det sköra tar hon sig an komplexa teman för att kommunicera med publik i olika åldrar. Hon har gjort verk för Konserthuset i Sthlm, Unga på Operan m fl men gör främst egna produktioner som turnerar över Sverige.

Medverkande dansare: Rebecka Carlsson, Johan Forsberg, Ida Hellsten, Victor Persson, Tobias Sköld.

Musik: Matthew Peterson 
Bilder o scenografi: Maria Koolen Hellmin 
Ljus- o projektionsdesign, o scenografi:  Thomas Mirstam 
Kostym: Christina Tingskog

Producerad av Christina Tingskog Relativ Dansproduktion med stöd av Kulturrådet, Region Sthlm, Sthlms stad o Konstnärsnämnden.

Synpunkter?