Välj datum

Att göra en eld (från 7 år)

Teater De Vill / Kungsholmen

lör 28 okt 2023 kl 13.00 – AVSLUTAD

Att göra en eld är en teaterföreställning för barn från 7 år.  

Världens tråkigaste kväll med gammelmormor förvandlas till ett hisnande äventyr där gammelmormor och Liam måste samarbeta och lära av varandra..

Vilken skräck! Att som 9-åring tvingas tillbringa en hel kväll på äldreboendet med mormors mamma som barnvakt. På en plats där absolut inget barnanpassat finns att göra. Där allt skriker gammalt och luktar kålpudding. Vad ska en liten pojke och en gammal tant som knappt känner igen varandra och som inte har ett enda gemensamt intresse sysselsätta sig med? Klockan tickar långsamt, de gamla möblerna knarrar. Inte ens favoritdatorspelet känns kul. Speciellt inte när gammelmormor hela tiden lägger sig i, ifrågasätter och försöker göra sig lustig. Så plötsligt förändras allt. Datorspelet får liv. Taket blir stjärnhimmel, rummet dunkel vildmark och vårdbiträdet en ”brains-törstande” zombie. De båda kastas in i ett vindlande äventyr, helt utlämnade till varandra…

Att göra en eld är en nyskriven pjäs av den hyllade och flerfaldigt prisbelönade dramatikern Anders Duus. Ett actionfyllt relationsdrama om att hitta gemensamma beröringspunkter och att mötas över generationsgränser. Det är en humoristisk, ömsint, spännande och ibland lite läskig föreställning berättad med mycket värme. Tematiken ges extra aktualitet i skuggan av pandemiårens krav på isolering och besöksförbud. Här väcks också frågor om ett samhälle som kanske behöver ställa om. Där det börjar bli viktigt att återbruka, läka och reparera. Där det inte längre går att bara slita, slänga och konsumera. Där kunskaper som gått förlorade, men som fortfarande finns i minnet hos de allra äldsta, efterfrågas på nytt.

 

Manus: Anders Duus
Regi: Johan Bössman
Skådespelare: Margaretha Björkman, Maria Alm Norell och Steph Molin
Scenografi/Kostym: Caroline Romare
Mask: Agnes Kenttä
Ljuddesign: Fredrik Söderberg
Ljusdesign: Lina Benneth

Speltid: 45 minuter

 

Citat från publiken:

”Att göra en eld” var en otrolig upplevelse som eleverna älskade! De tyckte den var både spännande, rolig och lite läskig. De kände dessutom att de lärde sig mycket av den. Helt klart en föreställning som alla borde se!”
-Lärare åk 3, Lidingö

”Spännande, rolig och roligt läskig. Det bästa vi har sett”
-Elever åk 3, Hässelby

”Både lärare och elever var jättenöjda. De tyckte det var jättebra”
-Bitr. rektor åk 1-3, Hässelby

”Den var spännande, rolig och lite läskig. Tanten var roligast. I verkligheten var hon inte alls gammal, bara 70 år, men i teatern var hon minst 150!”
-Elev åk 2, Enskede

”Så roligt att få se Att göra en eld! Imponerad av ert arbete med föreställningen, både välspelad, rolig och spännande.”
-Kultursamordnare, Stockholm

”Jag gillade föreställningen – jag både skrattade och tyckte det var spännande, med ett fint tema.”
-Kultursamordnare, Uppsala

Den bästa föreställningen jag har sett
-Lärare åk 1-3, Vällingby

Köp biljetter
Synpunkter?