Välj datum

Tango Pasional

Piazzolla var inte bara den mest kända tangomusikern i världen, utan också en kompositör som fortfarande hyllas av internationella konsertartister, kammarensembler och symfoniorkestrar. Det är möjligt att han tog tangon till dess gränser, så långt, så estetiskt.

Medverkar i kvällens konsert gör:

Jens Lundberg, från Stockholm, studerade bandoneon med den argentinska  virtuosen Juan José Mosalini på Conservatoire Edgar Varése i Paris. Han har också studerad i Buenos Aires med maestros som Nestor Marconi och Walter Rios.

Juan Patricio Mendoza: argentinsk kontrabasist bosatt i Sverige, musiklärare och biträdande lärare vid olika institut. Han är en musiker av erkänd tolkningskvalitet och eftertraktad i musikgrupper på Stockholmsscenen.

Felipe Robles: gitarrist baserad i Stockholm med en lång karriär inom den svenska musikscenen. Utexaminerad från Guitar Institute of Technology i Hollywood med utmärkelser och enastående spelarpris,

Corinne Von Dardel: Har studerat piano och komposition vid Göteborgs Universitet, Universität Mozarteum i Salzburg och Kungliga Musikhögskolan.

Marcos Chagallo: argentinsk violinist bosatt  i Stockholm.

Repertoar: Piazzolla och andra kompositörer.
Längd: 1 timme

Entré: 200kr, (studenter, pensionärer och ungdomar under 18år, 150kr)

 

 

 

 

 

 

Köp biljetter
Synpunkter?