Välj datum

Visor som väcker anstöt

Stamhuset, Par Bricole / Södermalm

fre 27 okt 2023 kl 19.00 – AVSLUTAD
lör 28 okt 2023 kl 15.00 – AVSLUTAD
lör 28 okt 2023 kl 19.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i oktober 2023.

Det sägs att vi lever i de lättkränktas tidsålder. Visor som tidigare var acceptabla kan inte framföras utan att mötas av stark kritik. Vem vågar idag sjunga sånger med en ”olämplig kvinnosyn” eller som anses nedsättande för olika etniska grupper eller tros vara farliga att höra för barn?

Men det som vållade kontroverser i samtiden, sånger med sexuellt innehåll eller som skojade med kristendomen, kungahuset och nationen är det ingen som upprörs över längre.

Våra viskvällar vill uppmärksamma och hylla dem som utmanat sin samtid genom att skriva och framföra sånger som vållat kontroverser, blivit förbjudna eller censurerade.

Och det gör vi med glimten i ögat genom en berättelse där våra vissångare med stöd av en ensemble framför sina ”Visor som väcker anstöt”. Det blir en mix av blasfemiska, ekivoka och politiskt kontroversiella visor. Och några som förargat våra grannfolk. Vi tar också tjuren vid hornen och framför sånger som blivit kontroversiella i nutiden.

Vi som står för programmet är De Bacchanaliska Lekarne. Vi ägnar oss åt vissång inom Par Bricole, det ordenssällskap som hade Bellman som medgrundare i slutet av 1700-talet.

 

I biljettpriset ingår pausförtäring i form av bubbel och wrap.

 

Synpunkter?