Välj datum

Familjekalas/Perhepippalot

UusiTeatteri / Vasastan

sön 24 sep 2023 kl 13.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i september 2023.

Klicka här för att se arrangörens nuvarande evenemang.

UusiTeatteri inviger sin nyrenoverade, egna scen med ett familjekalas på söndag den 24:e september!

13.15 Tidfri (teaterföreställning)
14.30 Raka bananer (konsert)
15.30 Familjedisco
Dessutom: ansiktsmålning, fika, pyssel, myshörna med mera!

Dörrarna öppnar klockan 13.00 och vi startar dagen med teaterföreställningen Tidfri – en monolog om att rymma från klockan och en stressad pappa. Efter Tidfri kommer barnmusikbandet Raka Bananer att äga scenen!  Under eftermiddagen finns det också möjlighet att njuta av ansiktsmåleri, låta kreativiteten flöda i en rithörna, drömma sig bort i sagornas värld samt dansa loss på disco! Den här dagen kör vi en härlig mix av svenska med inslag av finska. Alla är välkomna, oavsett språk eller ålder! 

TIDFRI (ca. kl.13.15-13.45) är en föreställning om att vara trött på att passa tider och ständigt ha bråttom. Om att aldrig riktigt hinna umgås med sina föräldrar, för att de är så ivriga att skapa en meningsfull fritid för en. Och om att vilja kunna dansa alla danser i världen samtidigt som en helst bara vill chilla framför någon skärm. Genom ett pågående rymningsförsök, en magisk ryggsäck full med överraskningar och nyskapad musik bjuds barnen in att tillsammans med Atlas resa genom både ilska och eftertanke – och fantisera om vad som skulle hända om de plötsligt lyckades stanna tiden. Läs mer på uusiteatteri.se.

RAKA BANANER (ca. kl.14.30-15.10) är ett färgsprakande barnmusikband, där sånger om aktuella teman i barns vardag idag möter västafrikanska rytmer, dans och lek. De interaktiva sångerna behandlar teman som skilsmässor, barn på flykt och regnbågsfamiljer såväl som magiska stenar och att våga sova över hos kompisen för första gången,allt framfört med ett öppet sinne och ur barnets perspektiv. Raka Bananer firar i år 10 år och gör därför en gästpelsturné från Finland! Läs mer på rakabananer.fi.

UusiTeatteri är en turnerande sverigefinländsk barn- och ungdomsteater. Vi spelar på svenska, finska och tvåspråkigt. 
Vår egen scen hittar ni på Västmannagatan 56, Stockholm – endast en stenkast bort från T-Odenplan. Mer information: www.uusiteatteri.se

VAD: Familjekalas / Perhepippalot
VAR: UusiTeatteri, Västmannagatan 56, Stockholm 
NÄR: 24/9 kl.13-16
VEM: 0-100 år, på svenska med inslag av finska
HUR: köp biljetter på www.kulturbiljetter.se 
eller boka på info@uusiteatteri.se för att garantera plats. Enklare fika ingår!

VARMT VÄLKOMNA till UusiTeatteri! 

Synpunkter?