Välj datum

Embodied

Silon / Stockholm

tor 5 okt 2023 kl 19.15 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i oktober 2023.

SAQMI presenterar ett filmprogram om Queer Carft. 

Queers of the World, Sweden’s First Nonbinary Folk Costume 
Oliver Jähnke / Sverige / 2022 / 14 min
Fredy Samuel Lundh aka FredyClue är en folkmusiker som spelar det svenska instrumentet nyckelharpa. Fredy är också geniet bakom den icke-binära folkdräkten Bäckadräkten. I den här videon berättar hen om kostymen och hur den blev till, men även om hur den smälter samman med hens upptäckt av den egna könsidentiteten.

Stygn 
Leo Correia de Verdier och Roger Ericsson / Sverige / 2013 / 5:18 min
Leo spelar musik på sin symaskin. Stygn är en sorts musikvideo till låten med samma namn. Från det vardagliga arbetes koncentration kommer musik och genom den öppnas dörrarna till en verklighet där enhörningar kanske finns och tittar på dig med allvarliga ögon, även om de ser lite alldagliga ut. Symaskinen har sedan den uppfanns i slutet på 1700-talet blivit ett av världens vanligaste instrument. Miljoner människor spelar dagligen på sina symaskiner, men, kanske på grund av instrumentets låga status, har få av dem tagit sitt musicerande till en professionell nivå och presenterat det för publik.

Spermahoran
Anna Linder / Sverige / 2016 / 12 min
En queer experimentell film om ofrivillig barnlöshet i en värld där de normativa heterosexuella relationerna sätter reglerna för vem och vilka som får bli föräldrar och på vilket sätt. Dessa kroppar som normaliserar oss till kön när vi vill reproducera oss själva. Om viljan att ge bort den möjligheten till någon annan och den gemensamma längtan och försöken att bli gravida tillsammans.

Awakening Film (Will Never Happen)
Leif Holmstrand / Sverige / 2020 / 3 min

Awakening Film (Will Never Happen) från 2020 filmades i malmöbiografen Panora under konsteventet Fish Tank, och är ett ceremoniellt bild- och ljudexperiment inspirerat av bland annat Maya Derens praktik. Filmen dokumenterar en konsthappening eller ett performanceverk, och bild och ljud bearbetas till en tidsupplöst dröm utan dramatisk handling, men med följbara mikroförlopp vilka löper både framlänges och baklänges genom filmens hela längd. Syskonfilmen Awakening Film (First Square) är en kvadratisk svartvit stumfilm bestående av material från samma tillfälle, arrangerat på ett annat vis. Filmerna bör aldrig någonsin visas vid samma tillfälle.

QUEER EMBODIMENT
Jon Aagaard Gao / Sverige / 2023 / 15 min
(som i att förkroppsliga erfarenheter, som i att be gay, do queer, take care, som i att skapa queer filmhistoria utan vita med dreads)

Idén började faktiskt i frustration över alla vita med dreads som jag såg i Queer Moving History – del 2 och så började jag gräva i mitt egna QMH arkiv och se där – där fanns inga vita med dreads!


Progressive Genitalia – the infomercial slideshow 
Professor Rory/Mille Bostedt / Sverige / 2019 / 6 min
Progressive Genitalia – the infomercial slideshow är en presentations film för det futuristiska företaget Progressive Genitalia. Progressive Genitalia, ett framtidsföretag som skapar dina drömgenitalier med hjälp av bioteknik och CRISPR/cas9. Filmen visas oftast i kombination med ett performance av Professor Rory som är vetenskapspersonen bakom Progressive Genitalia. I tre enkla steg designar och skapar du dina drömgenitalier. Filmen visar en slideshow av olika Alien liknande kön likt en orderkatalog och förklarar deras funktioner. I slutet klär professorn av sig och visar sina egna modifierade genitalier. Ni som bara ser filmen får utifrån vad som sägs fantisera fram hur det ser ut.

Honey and Glitter
Marit Östberg / Sverige / 2019 / 16 min
En rustning av glitter, honungsbondage och känslan av att vara inuti en livmoder. Honey and Glitter är en undersökning av kroppen och hur den kan beröra världen på nytt. 

The Lesbian Darkroom Fisting Operetta on Venus 
Lasse Långström & The Homosex Syndicate of Precarious Avant Garde Artists / Sverige / 2023 / 10 min

Från en erotisk fantasymusikal för tillfället under produktion.

Änglarna har gett Sjöbutcharnas Kapten det heliga uppdraget att bege sig till en lesbisk bar på Venus för att få tag på den starkaste vibratorn i hela universum – vapnet som behövs för att rasera de onda gentrifierarnas torn. Men för att komma åt vibratorn måste hon först ge sin hand till de förföriska tentakel-femmesen, och dom bjöd precis med henne till darkroomet…

Alla filmer som visas under festivalen har antingen engelskt tal eller engelska undertexter. Åldersgärns 15 år.

 

 

Synpunkter?