Välj datum

Is Freedom a Reality?

Gasverket / Stockholm

tis 3 okt 2023 kl 17.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i oktober 2023.

Kasi-2-Kasi Queer Cinema Film Festival presenter ett program kortfillmer från Sydafrika som representerar bredden och mångfalden i sydafrikansk queerfilm.

Difficult Love
Zanele Muholi / Sydafrika/ 2010 / 47 min / engelsk text 
"Difficult Love" är en intim och tankeväckande porträtt av den internationellt erkända fotografen Zanele Muholi och hennes personliga erfarenheter som svart, lesbisk kvinna i dagens Sydafrika. Genom Muholi och hennes vänner skildras inte bara den fotogarfens kreativa process utan också det politiska landskap som Muholi tvingas navigera för att få slutligen få sina bilder utställda och publicerade. 

4 Walls
Mahlatse Nare / Sydafrika / 2023 / 11 min / engelsk text 
Nathi' och 'Karabo' delar en närhet som upphör utanför rummets fyra väggar. Genom en utforskande resa som rör identitet, frihet och begär lär vi känna karaktärerna och komplexiteten i att leva som en svart queer sydafrikanska man idag. 4 Walls är ett försöka att porträttera en speciell gemensam erfarenhet som många inom det sydafrikanska HBTQI+-communtity delar.  

Denis
Zoey Black / Sydafrika / 2023 / 8 min / engelsk text 
Genom Denis Motlatlas starka berättelse skildras den medicinska och juridiska diskriminering som intersex- och transpersoner tvingas möta dagligen i Sydafrika. Denis blir sviken gång på gång av olika myndigheter men vägrar att ge upp. Han ser sin peronliga kamp som en kamp för alla intersex- och transpersoner. Filmen dokumenföljer Denis David mot Goliat-fajt och är ett inspirerande porträtt om styrka, motgång och motstånd. 

Mjita Wami
Anathi Siyungu / Sydafrika / 2023 / 30 min / engelsk text
När Ziki sitter i parken och läser får han syn på en annan pojke, Junior, som fångar hans intresse. Junior röker en cigarett och Ziki går fram för att fråga efter eld. Ett första famlande försök till kontakt. När de båda tänt sina cigaretter börjar de prata med varandra och konversationen verkar inte vilja ta slut. Snart är det mer än bara tändaren som slår gnistor.

Alla filmer som visas under festivalen har antingen engelskt tal eller engelska undertexter. Åldersgärns 15 år.

 

 

Synpunkter?