Välj datum

Hökis Visrum Presenterar Annika Fehling & Christer Jonasson Tolv

HökisVisrum / Hökarängen

tor 21 sep 2023 kl 19.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i september 2023.

ÅKESSONGER

Annika berättar:

"Första gången jag läste Sonja Åkesson var i gymnasiet. Sonjas jordnära, vardagliga, rättframma poesi var som ett knytnävsslag mitt i magen. Fick man verkligen skriva så här? Och som kvinna? Om snor och bröst och gamla mödrar? Och dessutom med en kvickhet och svart galghumor som jag aldrig stött på förut i poesin?
Sonja Åkesson blev en verklig förebild för mig, och gav på något sätt mig "tillåtelse" att skriva rakt utifrån mig själv, där inget var förbjudet.
När jag precis flyttat till Gotland var det en bekant som föreslog att jag skulle tonsätta Sonjas dikter. Jag tog mig an projektet med hull och hår, det blev en skiva (Åkessonger) och en konsertturné med Gotlandsmusikens Saxofonkvartett (!), där vi även medverkade i både SVT och Konsert på P2.
Jag kunde inte riktigt släppa taget om mina Åkessonger, och spelade fortfarande" Fåglalåt" på mina konserter. Så när Christer Jonasson Tolv klev in i mitt liv med sina gitarrer och lapsteel, blev det äntligen tid för Åkessonger igen!
Vi gjorde en musikföreställning av det, som spelats bl.a  på Dalateatern, Kulturhuset i Hässleholm, och många bibliotek runt om i landet.
Som bonus den här speciella kvällen spelar Christer Jonasson Tolv och jag våra egna låtar "back to back" i ett svängigt set med både allsång, allvar och skratt."

Sonja Åkesson i ord och ton.
Medverkande: Annika Fehling, sång, gitarr, tal
Christer Jonasson Tolv, gitarr, lapsteel
Ett musikalisk föreställning kring poeten Sonja Åkessons liv och dikter i Annika Fehlings tonsättningar och gestalt, och med ackompanjemang av Christer Jonasson Tolv.
Annika Fehling gjorde 2001 en CD med Gotlandsmusikens saxofonkvartett kallad ”Åkessonger” - hennes tonsättningar och tolkning av den gotländska poeten Sonja Åkessons dikter. Kring detta har Annika spunnit en musikalisk föreställning om Sonjas dramatiska liv och leverne. Annika ackompanjerar sig själv på gitarr, och har dessutom med sig legenden Christer Jonasson Tolv (från musikgrupperna FJK, och AFT bl.a) på gitarr och lapsteel.
Annika Fehling är en internationellt turnerande artist och låtskrivare, med hittills 14 CD-album utgivna.
Hon bor i Visby på Gotland, turnerar runt hela världen, och driver även Visbyfestivalen, Visby Musik och Poesifestival, Living Room, Club Acoustic och Gotland International Songwriters Retreat i maj varje år sedan 2004. Annika är också en tredjedel i den gotländska gruppen GLIMRA, Två Ainbuskar och en Fehling. www.glimra.net. Hon har även gruppen Annika Fehling Trio - AFT, med Christer Jonasson Tolv och Robert Wahlström, som benämnts som " en av de mest nyskapande och spännande banden just nu” (Thirsty Boots Blogspot).
Christer Jonasson Tolv, gitarrer och lapsteel. Legendarisk gitarrist, munspelare, låtskrivare och sångare. Ett förflutet i Fria ProTeatern, med i "supergruppen" FJK, men förutom det gänget har han även jobbat tillsammans med bl. a. Kjell Höglund, Christine Hellqvist, Mikael Samuelsson, Maria Blom, Christer Lyssarides

*********

Vi serverar fika i pausen för 30:-
Vi öppnar kl 18.00 - kom och se vår fina Cornelisutställning.

Hjärtligt välkomna!

 

Synpunkter?