Välj datum

Vardagsrummet - Punk och Picknickkväll

Hemgården tillsammans med Amplified Medborgarskolan presenterar:

Vardagsrummet - Punk och Picknickkväll
med banden Skarabé och Råttorna

Skön livemusik i avslappnad miljö

Skarabé lirar baktaktspunk på svenska. Med texter som grundar sig i förbittring över saker som är fel i samhället, men musik som drivs av ren glädje så ger Skarabé  kängor åt  etablissemanget samtidigt som det är svårt att inte vilja snöra kängorna och gå loss på dansgolvet. Let´s do the Ska!

Råttorna tillhörde den första generationen punkband i Borås när de begav sig. Det hann bli tre singlar innan bandet splittrades i mitten 80-talet. Även om vägarna skildes åt, bestod vänskapen. Under åren kom de forna råttorna att spela en hel del med varandra. Pålle och Fou i Pigpie, Martin och Pålle i Alice Under, Fou och Martin i Iguana Party. Några gånger har de gjort enskilda spelningar där materialet har bestått av idel gamla låtar. Någonstans under åren började dock en tanke på en riktig återförening av originalsättningen gro. När en gammal vän bad dem spela på en födelsedagsfest var det kört. Redan under första repet klickade det. Bandet lade in en högre växel och producerade ett gäng nya låtar.

Fullängdaren Utan titel släpptes 2020, precis lagom till pandemin satte stopp för alla spelningar.  Nu när pandemin är över har Råttorna börjat spela ute igen. Bandets standardsvar till dem som anser att återföreningar är något patetiskt? ”Det ger vi högaktningsfullt fan i. Nu kör vi”.

Råttorna släppte under sensommaren en ny EP. ”Hjärtats lag” kom till efter ett samarbete med det allsvenska fotbollslaget Elfsborg.  

Allégården, Borås 
Insläpp 17, på scen 17.30

Hemgården står för bord och stol, du står för mat och dryck
och kvällens två band för underhållningen.

Missa inte det här!

Köp biljetter
Synpunkter?