Välj datum

Carole King - Tapetblomman som sprängde glastaket

Hedenborg / Svärdsjö

lör 7 okt 2023 kl 16.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i oktober 2023.

Klicka här för att se arrangörens nuvarande evenemang.

Carole King - Tapetblomman som sprängde glastaket!

En rykande färsk show med premiär i sep 2023 om en av vår tids största låtskrivare. Carole ville egentligen aldrig själv stå på scen, men då hon slog igenom stort med skivan Tapestry fanns ingen återvändo längre.
Manus är skrivet av Cecilia Kyllinge. I rollen som Carole King ser vi Fia Viktorsson.

Artister: Cecilia Kyllinge, Fia Viktorsson, Anders Larm, Martin Jarbeck

Blyg och tillbakadragen skrev "Carole King" låtar till andra. Hon såg inte sig själv som artist och dög i sina egna ögon inte som sångerska.

Hon var anställd som låtskrivare på Brill Building i New York under 60-talet. Och detta under en tid då branchen ägdes av män, och kvinnan förväntades att ta hand om hushållet. Hon rörde sig i en patriarkal värld, och var dessutom rätt så blyg och led av scenskräck. Hon såg aldrig sig själv som artist och dög i sina egna ögon inte som sångerska. Så skildes hon från sin man och hamnade i lite mer "hippie-lugna" Laurel Canyon i Los Angeles. Carole skrev nu musik på ett annat vis. Utan att jaga hits. Nu handlade det om vardagen, det nära, hennes egna känslor. När låtarna skulle spelas in var det plötsligt inga sångare -i Caroles ögon- som kunde fånga rätt känsla. Det slutade med att någon sa "men gör det själv Carole". Hon sätter sig vid pianot, sjunger och skapar magi. 24 miljoner ex säljer Tapestry och är kvar på Billboardlistan i 6 år.

Exempel på låtar i showen: You´ve got a friend, Natural Woman och The Locomotion

Synpunkter?