Välj datum

Skymning över Arboga

Följ med på en vandring genom Arbogas mörkare historia.

Föreställningen är tillbaka för åttonde året, varje år med flera nya scener!

Möt mördare, dödsdömda, olyckligt kära och övernaturliga väsen. En teatervandring genom Arbogas gator och gränder, från medeltidens munkar till grosshandlarfamiljen Örströms sena 1800-tal. Du kommer att mötas av skådespelare från Arbogateatern, teaterelever, eldkonstnärer och sång. I år kan du njuta av en helafton genom att inleda kvällen med en medeltidstallrik hos Café Två Skator i Arboga.

De personer som är namngivna i föreställningen har funnits på riktigt, de händelser som utspelar sig har hänt på riktigt. De övernaturliga inslagen är historier som återberättats av arbogabor i generationer, historier som man trodde på. Vad människor egentligen tyckte och kände och precis hur saker gått till kan vi naturligtvis inte veta med säkerhet.

Publikröster tidigare år:

"Väldigt kusligt, spännande och häftigt."

"Hög klass på allt och det bästa var att ni fångade in publiken så man tidvis upplevde att man var där, klev in i historien, riktigt bra!"

"Ni klarade det med sådan bravur att man glömde kylan!
Innehållet, texterna, scenbytena, kläderna, effekterna, allt imponerade!"

Föreställningen börjar utanför Heliga trefaldighetskyrkan i Arboga och spelas utomhus, den tar strax över 1 timma och publiken kommer till fots förflytta sig runt olika platser i stadens centrum. Föreställningen avslutas i Ahllöfsparken. Klä er varmt!

Föreställningen riktar sig från 9 år och uppåt, lägsta tillåtna ÅLDER 7 år.

Om någon med RULLSTOL eller rullator önskar delta, föranmäl dig på: info@arbogateatern.se.

HUNDAR ej tillåtna.

För dig som vill äta en medeltidstallrik i samband med föreställningarna serveras denna kl: 18.00 och kostar 150 kr.  För föreställningarna 12 november, serveras maten efter första föreställningen från kl 17.00 och före sista föreställningen från kl 19.00. OBS, även på söndagar serveras maten efter föreställningen. Tallriken består av grillad kycklingklubba med örter, ugnsrostade rotfrukter, kokt skinka och rökt korv, vitkålssallad, nötter, äpple,  äppelringar, rågbröd med smör och färskost. Dryck och kaffe/te ingår.  Vid specialkost, ange det i meddelandefältet vid ditt köp (under namn/e-post/telefon).

Mer information: www.arbogateatern.se, info@arbogateatern.se, 073-759 25 85

Köp biljetter
Synpunkter?