Välj datum

Jon Henriksson Sextett

Källarbyn / Gamla Stan

fre 20 okt 2023 kl 21.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i oktober 2023.

Klicka här för att se arrangörens nuvarande evenemang.

Jon har på senare år erhållit ett starkt fäste på den skandinaviska jazzscenen och har samarbetat med några av de främsta musikerna i området såsom Lars Jansson, Erik Söderlind, Amanda Ginsburg, Klas Lindquist, Gabor Bolla.

Kontrabasisten och kompositören Jon Henriksson är född och uppvuxen i Göteborg. Han har studerat på Hvitfeldtska Gymnasiet, Skurups Folkhögskola och på Musikhögskolan i Stockholm. Han har även under en period varit bosatt och verksam i Danmark dit han frekvent återvänder. Jon har på senare år erhållit ett starkt fäste på den skandinaviska jazzscenen och har samarbetat med några av de främsta musikerna i området såsom Lars Jansson, Erik Söderlind, Amanda Ginsburg, Klas Lindquist, Gabor Bolla bl.a. Utöver sitt eget projekt så medverkar han i också flertalet olika konstellationer såsom Håkan Broström Quartet, Rasmus Sørensen Trio, Britta Virves Trio, Aloft Quartet, Stockholm Hot Seven m.fl.
I Mars 2022 tilldelades Jon Henriksson Faschings Vänners Stipendium som varje år delas ut till en ung och lovande jazzmusiker. Motiveringen:

”Kontrabasisten Jon Henriksson är redan i unga år en erfaren, mogen musiker med ett personligt musikaliskt språk och som står med ena foten i traditionen och den andra i den moderna jazzen. Hans rytmiska, kreativa komp och solospel kombineras med en begynnande karriär som kompositör och bandledare. Han är en framtidsröst på kontrabas.”

Bandet och albumet:
Jon Henriksson Sextet består av altsaxofon, trumpet, trombon, piano, kontrabas och trummor. Musiken är en dynamisk och emotionellt gripande typ av jazz med både lustfyllda och melankoliska inslag. Kompositionsprocessen har innefattat att skriva musik på ett sätt så att de olika låtarna reflekterar bandmedlemmarnas olika musikaliska personligheter.

Lineup:
Jon Henriksson - kontrabas,
Håkan Broström - alt- och sopransaxofon,
Erik Tengholm - trumpet och flygelhorn,
Hampus Adami - trombon,
Rasmus Sørensen - piano,
Jonas Bäckman - trummor

 

Synpunkter?