Välj datum

Bänken (från 4 år)

Den Lilla Teatern / Uppsala

lör 30 sep kl 15.00 – AVSLUTAD

Teater DaCapo och Stadra teater 

presenterar

Bänken

För barn 4-8 år och som familjeföreställning från 4 år.

 

En bänk i en park. Två gubbar. Ett möte.

     Albert har rymt från hemmet. Han får inte göra som han vill och alla bara tjatar. Dessutom känner han sig ensam, hans bästa vän dotterdottern Elsa har blivit bortrövad av två drakar. Hon finns nu på andra sidan Atlanten. Långt bort. Tänk om hon glömmer bort sin morfar?

     Bertil saknar sin hund. Det var hans bästa vän. Ludde var gammal och sjuk och hade ont, det var dags att dö, men det är ändå väldigt sorgligt när någon går bort.

     Två ensamma gubbar träffas på en bänk i en park. I sorg och ensamhet uppstår ett möte. För gubbarna har fantasin kvar och den blir nu som en tröst när de leker att Albert blir en hund. Ludde är nu tillbaka och gör konster. Vacker tass. Snurra höger, snurra vänster. Duktig vovve. Och slick på munnen.

     Och Bertil leker att han är Elsa, en prinsessa. Bänken blir till en båt och de seglar över Atlanten till Amerika för att få träffa Elsa igen. Det blir en resa med många strapatser, ett riktigt äventyr, pirater och sjöodjur. Och ett kärt återseende med Elsa, nästan som i en saga.

     Albert och Bertil bestämmer sig för att träffas nästa dag igen - och rymma. Då ska de besöka Ludde i sin hundhimmel. Till detta behövs en raket, en rymmraket. Tio, nio, åtta, sju…

     Det handlar om lek och fantasi som tröst och helande kraft.

Manus: Rune Jakobsson

Regi: Catarina Westerlund

Medverkande: Magnus Wetterholm och Rune Jakobsson

Scenografi/rekvisita/kläder: Gruppen

Ett samarbete mellan Teater DaCapo och Stadra teater.

För barn 4-8 år och som familjeföreställning från 4 år.

Synpunkter?