Välj datum

i ett hus vid skogens slut

Vid civilisationens ände tittar människan yrvaket upp. En ångest som liknar en tomhet dånar i hennes inre. Strategierna för distraktion fungerar inte längre. Information flödar in i henne utan att hitta fästpunkter, politiken är lika död som de för länge sedan bortglömda gudarna, och själva pengasystemet har visat sig vara fejk. 

Människan står svarslös. Sedan springer hon till skogs. Men skogen är inte längre skogen. Träden i den har tätnat. Den luktar av vildsvin och harpest. Marken vibrerar. Och i brynet rantar en stuga runt på kycklingfötter. 

i ett hus vid skogens slut är en odyssé genom sagan och mytologin och ett möte med deras häxor, kvinnomonster och underjordiska gudinnor. 

Av: Annika Nyman
Koncept: K.Polyfon
Regi: Gustav Englund
Scenografi & ljusdesign: Ivan Wahren
Kostym: Annika Tosti
Ljuddesign: Niclas Anderstedt Lindgren
Medverkande på scenen: Sophie Augot, Petra Fransson och Emelia Sallhag (praktikant från Teaterhögskolan i Malmö).

Produktionen görs i samarbete mellan Turteatern och K.Polyfon

K.Polyfon är ett scenkonstkollektiv bestående av regissören Gustav Englund, dramatikern Annika Nyman, ljusdesignern Mira Svanberg, ljuddesignern Niclas Anderstedt Lindgren och scenografen Annika Tosti. I det här projektet samarbetar teamet med ljusdesignern Ivan Wahren. Tidigare projekt: Människor slukar allt de de älskar – till Pier Paolo Pasolinis pojkar och till deras mamma av Annika Nyman (Fri scen/Kulturhuset stadsteatern, 2022), Matteuspassionen av Tom Silkeberg (Regionteatern Blekinge & Kronoberg, 2021), Sysslolösa unga män med tillgång till vapen av Annika Nyman (Göteborgs stadsteater, 2020), Utrotning av Olga Bach (Turteatern, 2019), Tystnaden av Jörgen Dahlqvist (Teatr Weimar, 2018), Tre systrar som inte är systrar av Gertrude Stein (teater mutation, 2017) och Kain, Abel, boys will be boys av Annika Nyman (teater mutation, 2016). 

Köp biljetter
Synpunkter?