Välj datum

Erika & Cecilia med Mats Bergström

”Någonstans i rymden”
Duon Erika & Cecilia framför tonsättningar av Edith Södergrans poesi tillsammans med klassiske gitarristen Mats Bergström från det nysläppta albumet ”Någonstans i rymden”.

Ediths poesi öppnar en kosmisk värld av gudar, stjärnor och livgivande solar. Dikter om längtan och kärlek, om liv och död, om sol och måne. Mikrokosmos möter makrokosmos. "I rymden hänger mitt hjärta". Ibland skört, ibland trotsigt, självmedvetet och nietzscheanskt. Erika & Cecilia (Erika Lindgren Liljenstolpe och Cecilia Österholm) är folkmusiker. Deras samspel rör sig mellan det minimalistiskt sköra till det starkt explosiva och suggestiva där energin löper fram som en glödtråd. Musiken bygger på två akustiska instrument (fiol och nyckelharpa) och sång.
Erika och Cecilia har turnerat mycket utomlands och medverkat på flera av Europas största folk- och världsmusikfestivaler. De är också medlemmar i gruppen Systerpolskan, initierad av Benny Andersson. Vintern 2023 går de in i Benny Anderssons studio, tillsammans med den klassiske gitarristen Mats Bergström, för att spela in tonsättningar de gjort av Edith Södergrans dikter,.
Erika är riksspelman som fått många priser och utmärkelser för sitt kraftfulla och rika spel. Hon spelar i flera grupper, bl.a. med med Olov Johansson (Väsen).
Cecilia spelar också i den experimentella duon Siri Karlsson (elektroakustisk, psykedelisk, avant garde, progressiv rock/folk ) som bl a fått SKAP:s avant gardepris och Manifestpriset.
”Sällan hör man svensk spelmansmusik med en sån kombination av laddning, virtuositet, dynamik och sug”
(Sydsvenskan 18/12 2019)
”Duon Erika & Cecilia hör till den strömning som förnyar genom att söka sig bakåt i tiden, mot barock och renässans.
Alltid kraftfullt, med bra attack (…) (DN 15/12 2019)
”Erika Lindgren Liljenstolpe och Cecilia Österholm har utvecklats till en av den svenska folkmusikens allra främsta
akter” (LIRA nr 1, 2020)

Köp biljetter
Synpunkter?